iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
34 su bardağı toz şeker
100 gr soyulmuş badem
1 çay kaşığı limon suyu
23 su bardağı pudra şekeri
400 gr kaymaklı dondurma
200 gr çilek
az miktarsa sıvı yağ
4 Kişilik
HAZIRLANIŞI
Bir bıçağı, bir spatulayı ve yaklaşık 910 cm çapındaki 4 adet kaseyi yağlayınKıyılmış bademleri fırında 23 dakika kadar kızartın Toz şekeri bir kapta kavurun, sonra yağlı yüzeye koyun ve spatula yardımıyla yayın Krokan henüz yumuşakken, yaklaşık 1o12 cm çapında düz çelik, paslanmaz kabın içine sığacak şekilde yuvarlaklar halinde kesin
Krokanı, kapların içine, kenarlarından bastırarak yerleştirin Soğuduğu zaman kabı ters yüz edip krokanları çıkarın Kabın biçimini aldıklarını göreceksinizYıkayıp doğradığınız çilekleri limon suyu ve pudra şekeriyle yarım saat kadar dinlenmeye bırakın Dondurmadan toplar hazırlayın ve her bir kaseye 3 adet top koyun
Üzerlerini çilekle süsleyip servis yapın
AFİYET OLSUN
34 su bardağı toz şeker
100 gr soyulmuş badem
1 çay kaşığı limon suyu
23 su bardağı pudra şekeri
400 gr kaymaklı dondurma
200 gr çilek
az miktarsa sıvı yağ
4 Kişilik
HAZIRLANIŞI
Bir bıçağı, bir spatulayı ve yaklaşık 910 cm çapındaki 4 adet kaseyi yağlayınKıyılmış bademleri fırında 23 dakika kadar kızartın Toz şekeri bir kapta kavurun, sonra yağlı yüzeye koyun ve spatula yardımıyla yayın Krokan henüz yumuşakken, yaklaşık 1o12 cm çapında düz çelik, paslanmaz kabın içine sığacak şekilde yuvarlaklar halinde kesin
Krokanı, kapların içine, kenarlarından bastırarak yerleştirin Soğuduğu zaman kabı ters yüz edip krokanları çıkarın Kabın biçimini aldıklarını göreceksinizYıkayıp doğradığınız çilekleri limon suyu ve pudra şekeriyle yarım saat kadar dinlenmeye bırakın Dondurmadan toplar hazırlayın ve her bir kaseye 3 adet top koyun
Üzerlerini çilekle süsleyip servis yapın
AFİYET OLSUN