nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 37
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 95
Dondurmalı sundae Tarifi Dondurmalı Sundae Nasıl yapılır
Dondurmalı sundae Tarifi
sundae tarifi sundae sundae nasıl yapılır işte tarifi,
4 birey için sundae tarifi
Sundae için Malzezeler
1 litre vanilyalı dondurma (tarifi altta)
34 su bardağı çikolata sosu (tarifi altta)
4 adet külah
Süs için şekerden burun, çikolatadan göz ve ağızlar (tarifi altta)
Yapılışı
Dondurma kuplarına çikolata sosu ve dondurma koyup bir kaşık yardımıyla karıştırın
Üzerlerine dondurma kaşığıyla şekil verdiğiniz birer top vanilyalı dondurma yerleştirin
Dondurma kabında erimiş olan dondurmaya külahların tersini hafifçe batırıp topların üstüne yerleştirin
Benzer şekilde erimiş dondurmayı yapıştırıcı gibi kullanarak burun, göz ve ağız kısımlarını da yapıştırın ve servis yapın
VANİLYALI DONDURMA
Tanım David Lebovitz‘in Perfect Scoop adlı kitabından alınmıştır
Takriben 1 litre dondurma için
Malzemeler
250 ml (1 su bardağı) bütün yağlı süt
150 gram (34 su bardağı) şeker
500 ml (2 su bardağı) krema
1 adet çubuk vanilya
6 adet yumurta sarısı
34 dere kaşığı vanilya özütü
Yapılışı
Süt, şeker ve kremanın 1 su bardaklık kısmını bir tencerede ısıtın
Vanilya çubuğunu ortadan ikiye kesip bıçak yardımıyla tohumlarını sıyırın ve çubukla beraber ısınmış sütlü karışımın içine atın Ateşten alıp kapağını kapatın ve 30 dakika demlenmeye bırakın
Bir karıştırma kabına kremanın geri kalan kısmını koyun Üstüne de ince delinmiş bir süzgeç yerleştirin
Farklı bir kapta yumurta sarılarını ayrıntılarıyla çırptıktan sonra ılınmış olan sütü gitgide ekleyerek durmaksızın çırpın Gerisinde karışımı sütün olduğu tencereye geri aktarıp her tarafta ocağa alın ve orta ateşte durmaksızın koyulaşana değin tahta bir kaşıkla karıştırın
Koyulaşan karışımı süzgeçten geçirerek kremanın geri kalanına ilave edin, vanilya özütünü ekleyin ve buz ve soğuk su batmış bir kabın içinde ayrıntılarıyla soğuyana dek karıştırın
Isıya dirençli kapaklı bir kaba aktarıp ertesi güne kadar buzdolabında soğutun
Ertesi gün dondurma makinenizin talimatlarına yerinde bir şekilde hazırlayıp tekrar hava geçirmeyen bir kapta buzlukta muhafaza edin
Servis yapmadan 15 dakika önce buzluktan çıkartıp gelatonun azıcık açılmasını bekleyin
ÇİKOLATA SOSU
Tasvir Dorie Greenspan‘in Chocolate Desserts by Pierre Herme kitabından uyarlanmıştır
Takriben 34 su bardağı sos için
Malzemeler
90 gram bitter çikolata (%70 kakao), rendelenmiş
12 su bardağı su
14 su bardağı krema
2 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı mısır şurubu (opsiyonel, yerinde şeker de kullanabilirsiniz)
Yapılışı
Tüm malzemeleri bir tencereye alıp orta ateşte eriyip koyulaşana değin karıştırın (1015 dakika dek)
Çok fazla koyulaşmasını beklemeyin; akıcı bir sos olacaktır Bir kaba aktarıp soğuyana dek buzdolabında bekletin
SÜSLER
Malzemeler
40 gram bitter çikolata
2 adet Haribo Çilex
Yapılışı
Göz ve ağız kısımları için çikolatayı benmari usulü eritin
Gerisinde bir suluboya fırçası yardımıyla bir parşömen kağıdına göz ve ağız kısımlarını çizip buzdolabında sertleşene kadar bekletin
Burun kısımları için Haribo çilex şekerlemelerinin kenarlarını dairesel şekilde belirlenmiş
alıntıdır: cafefernando *
Dondurmalı sundae Tarifi
sundae tarifi sundae sundae nasıl yapılır işte tarifi,
4 birey için sundae tarifi
Sundae için Malzezeler
1 litre vanilyalı dondurma (tarifi altta)
34 su bardağı çikolata sosu (tarifi altta)
4 adet külah
Süs için şekerden burun, çikolatadan göz ve ağızlar (tarifi altta)
Yapılışı
Dondurma kuplarına çikolata sosu ve dondurma koyup bir kaşık yardımıyla karıştırın
Üzerlerine dondurma kaşığıyla şekil verdiğiniz birer top vanilyalı dondurma yerleştirin
Dondurma kabında erimiş olan dondurmaya külahların tersini hafifçe batırıp topların üstüne yerleştirin
Benzer şekilde erimiş dondurmayı yapıştırıcı gibi kullanarak burun, göz ve ağız kısımlarını da yapıştırın ve servis yapın
VANİLYALI DONDURMA
Tanım David Lebovitz‘in Perfect Scoop adlı kitabından alınmıştır
Takriben 1 litre dondurma için
Malzemeler
250 ml (1 su bardağı) bütün yağlı süt
150 gram (34 su bardağı) şeker
500 ml (2 su bardağı) krema
1 adet çubuk vanilya
6 adet yumurta sarısı
34 dere kaşığı vanilya özütü
Yapılışı
Süt, şeker ve kremanın 1 su bardaklık kısmını bir tencerede ısıtın
Vanilya çubuğunu ortadan ikiye kesip bıçak yardımıyla tohumlarını sıyırın ve çubukla beraber ısınmış sütlü karışımın içine atın Ateşten alıp kapağını kapatın ve 30 dakika demlenmeye bırakın
Bir karıştırma kabına kremanın geri kalan kısmını koyun Üstüne de ince delinmiş bir süzgeç yerleştirin
Farklı bir kapta yumurta sarılarını ayrıntılarıyla çırptıktan sonra ılınmış olan sütü gitgide ekleyerek durmaksızın çırpın Gerisinde karışımı sütün olduğu tencereye geri aktarıp her tarafta ocağa alın ve orta ateşte durmaksızın koyulaşana değin tahta bir kaşıkla karıştırın
Koyulaşan karışımı süzgeçten geçirerek kremanın geri kalanına ilave edin, vanilya özütünü ekleyin ve buz ve soğuk su batmış bir kabın içinde ayrıntılarıyla soğuyana dek karıştırın
Isıya dirençli kapaklı bir kaba aktarıp ertesi güne kadar buzdolabında soğutun
Ertesi gün dondurma makinenizin talimatlarına yerinde bir şekilde hazırlayıp tekrar hava geçirmeyen bir kapta buzlukta muhafaza edin
Servis yapmadan 15 dakika önce buzluktan çıkartıp gelatonun azıcık açılmasını bekleyin
ÇİKOLATA SOSU
Tasvir Dorie Greenspan‘in Chocolate Desserts by Pierre Herme kitabından uyarlanmıştır
Takriben 34 su bardağı sos için
Malzemeler
90 gram bitter çikolata (%70 kakao), rendelenmiş
12 su bardağı su
14 su bardağı krema
2 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı mısır şurubu (opsiyonel, yerinde şeker de kullanabilirsiniz)
Yapılışı
Tüm malzemeleri bir tencereye alıp orta ateşte eriyip koyulaşana değin karıştırın (1015 dakika dek)
Çok fazla koyulaşmasını beklemeyin; akıcı bir sos olacaktır Bir kaba aktarıp soğuyana dek buzdolabında bekletin
SÜSLER
Malzemeler
40 gram bitter çikolata
2 adet Haribo Çilex
Yapılışı
Göz ve ağız kısımları için çikolatayı benmari usulü eritin
Gerisinde bir suluboya fırçası yardımıyla bir parşömen kağıdına göz ve ağız kısımlarını çizip buzdolabında sertleşene kadar bekletin
Burun kısımları için Haribo çilex şekerlemelerinin kenarlarını dairesel şekilde belirlenmiş
alıntıdır: cafefernando *