Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Dondurmalı sundae nasıl yapılır

Dondurmalı sundae nasıl yapılır
0
89

nicebayan

FD Üye
Katılım
Ara 24, 2016
Mesajlar
94,678
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
37
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
95
Dondurmalı sundae Tarifi Dondurmalı Sundae Nasıl yapılır

Dondurmalı sundae Tarifi
sundae tarifi sundae sundae nasıl yapılır işte tarifi,
4 birey için sundae tarifi

Sundae için Malzezeler
1 litre vanilyalı dondurma (tarifi altta)
34 su bardağı çikolata sosu (tarifi altta)
4 adet külah
Süs için şekerden burun, çikolatadan göz ve ağızlar (tarifi altta)




Yapılışı
Dondurma kuplarına çikolata sosu ve dondurma koyup bir kaşık yardımıyla karıştırın
Üzerlerine dondurma kaşığıyla şekil verdiğiniz birer top vanilyalı dondurma yerleştirin
Dondurma kabında erimiş olan dondurmaya külahların tersini hafifçe batırıp topların üstüne yerleştirin
Benzer şekilde erimiş dondurmayı yapıştırıcı gibi kullanarak burun, göz ve ağız kısımlarını da yapıştırın ve servis yapın

VANİLYALI DONDURMA

Tanım David Lebovitz‘in Perfect Scoop adlı kitabından alınmıştır
Takriben 1 litre dondurma için

Malzemeler
250 ml (1 su bardağı) bütün yağlı süt
150 gram (34 su bardağı) şeker
500 ml (2 su bardağı) krema
1 adet çubuk vanilya
6 adet yumurta sarısı
34 dere kaşığı vanilya özütü

Yapılışı
Süt, şeker ve kremanın 1 su bardaklık kısmını bir tencerede ısıtın
Vanilya çubuğunu ortadan ikiye kesip bıçak yardımıyla tohumlarını sıyırın ve çubukla beraber ısınmış sütlü karışımın içine atın Ateşten alıp kapağını kapatın ve 30 dakika demlenmeye bırakın
Bir karıştırma kabına kremanın geri kalan kısmını koyun Üstüne de ince delinmiş bir süzgeç yerleştirin
Farklı bir kapta yumurta sarılarını ayrıntılarıyla çırptıktan sonra ılınmış olan sütü gitgide ekleyerek durmaksızın çırpın Gerisinde karışımı sütün olduğu tencereye geri aktarıp her tarafta ocağa alın ve orta ateşte durmaksızın koyulaşana değin tahta bir kaşıkla karıştırın

Koyulaşan karışımı süzgeçten geçirerek kremanın geri kalanına ilave edin, vanilya özütünü ekleyin ve buz ve soğuk su batmış bir kabın içinde ayrıntılarıyla soğuyana dek karıştırın
Isıya dirençli kapaklı bir kaba aktarıp ertesi güne kadar buzdolabında soğutun
Ertesi gün dondurma makinenizin talimatlarına yerinde bir şekilde hazırlayıp tekrar hava geçirmeyen bir kapta buzlukta muhafaza edin
Servis yapmadan 15 dakika önce buzluktan çıkartıp gelatonun azıcık açılmasını bekleyin

ÇİKOLATA SOSU

Tasvir Dorie Greenspan‘in Chocolate Desserts by Pierre Herme kitabından uyarlanmıştır
Takriben 34 su bardağı sos için

Malzemeler
90 gram bitter çikolata (%70 kakao), rendelenmiş
12 su bardağı su
14 su bardağı krema
2 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı mısır şurubu (opsiyonel, yerinde şeker de kullanabilirsiniz)

Yapılışı
Tüm malzemeleri bir tencereye alıp orta ateşte eriyip koyulaşana değin karıştırın (1015 dakika dek)
Çok fazla koyulaşmasını beklemeyin; akıcı bir sos olacaktır Bir kaba aktarıp soğuyana dek buzdolabında bekletin

SÜSLER

Malzemeler
40 gram bitter çikolata
2 adet Haribo Çilex

Yapılışı
Göz ve ağız kısımları için çikolatayı benmari usulü eritin
Gerisinde bir suluboya fırçası yardımıyla bir parşömen kağıdına göz ve ağız kısımlarını çizip buzdolabında sertleşene kadar bekletin
Burun kısımları için Haribo çilex şekerlemelerinin kenarlarını dairesel şekilde belirlenmiş

alıntıdır: cafefernando *
 
858,500Konular
982,396Mesajlar
32,981Kullanıcılar
ilkinsanSon üye
Üst Alt