Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Dondurmalı sundae nasıl yapılır

Dondurmalı sundae nasıl yapılır
0
46

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
87
Puan
48
F-D Coin
0
Dondurmalı sundae nasıl yapılır dondurma kupları Dondurmalı sundae Tarifi Dondurmalı Sundae Nasıl yapılır ? Bu tatlıyı geçtiğimiz gün Google'nin kullandığını farkettim ve araştırdım Cafefernandocom adresinde bu tatlı ile ilgili gördüğüm yapılış anlatımını tıpkı eklemeye karar verdim 1548695652 1548695652 dondurmalisundaenasilyapilir5c4f3868bd262dondurmalisundaenasilyapilir5c4f3868bd262 dondurmalisundaenasilyapilir5c4f3868bd262 Dondurmalı sundae Tarifi sundae tarifi sundae sundae nasıl yapılır işte tarifi, 4 kişi için sundae tarifi Sundae için Malzezeler 1 litre vanilyalı dondurma (tarifi altta) 34 su bardağı çikolata sosu (tarifi altta) 4 adet külah Süsleme için şekerden burun, çikolatadan göz ve ağızlar (tarifi altta) 1548695652 1548695652 dondurmalisundaenasilyapilir5c4f3868c3960dondurmalisundaenasilyapilir5c4f3868c3960 dondurmalisundaenasilyapilir5c4f3868c3960 Yapılışı Dondurma kuplarına çikolata sosu ve dondurma koyup bir kaşık yardımıyla karıştırın Üzerlerine dondurma kaşığıyla şekil verdiğiniz birer top vanilyalı dondurma yerleştirin Dondurma kabında erimiş olan dondurmaya külahların tersini hafifçe batırıp topların üstüne yerleştirin Aynı şekilde erimiş dondurmayı yapıştırıcı gibi kullanarak burun, göz ve ağız kısımlarını da yapıştırın ve servis yapın VANİLYALI DONDURMA id Tanım David Lebovitz‘in Perfect Scoop adlı kitabından alınmıştır Takriben 1 litre dondurma için Malzemeler 250 ml (1 su bardağı) tam yağlı süt 150 gram (34 su bardağı) şeker 500 ml (2 su bardağı) krema 1 adet çubuk vanilya 6 adet yumurta sarısı 34 nehir kaşığı vanilya özütü Yapılışı Süt, şeker ve kremanın 1 su bardaklık kısmını bir tencerede ısıtın Vanilya çubuğunu ortadan ikiye kesip bıçak yardımıyla tohumlarını sıyırın ve çubukla beraber ısınmış sütlü karışımın içine atın Ateşten alıp kapağını kapatın ve 30 dakika demlenmeye bırakın Bir karıştırma kabına kremanın geri kalan kısmını koyun Üzerine de ince delinmiş bir süzgeç yerleştirin Öbür bir kapta yumurta sarılarını ayrıntılarıyla çırptıktan sonradan ılınmış olan sütü azar azar ekleyerek durmaksızın çırpın Peşinde karışımı sütün olduğu tencereye geri aktarıp her tarafta ocağa alın ve orta ateşte durmaksızın koyulaşana değin tahta bir kaşıkla karıştırın Koyulaşan karışımı süzgeçten geçirerek kremanın geri kalanına ilave edin, vanilya özütünü ekleyin ve buz ve soğuk su batmış bir kabın içinde adamakıllı soğuyana kadar karıştırın Isıya dirençli kapaklı bir barbar aktarıp ertesi güne dek buzdolabında soğutun Ertesi gün dondurma makinenizin talimatlarına yerinde bir şekilde hazırlayıp her yerde hava geçirmeyen bir kapta buzlukta muhafaza edin Servis yapmadan 15 dakika önce buzluktan çıkartıp gelatonun biraz açılmasını bekleyin ÇİKOLATA SOSU Tarif Dorie Greenspan‘in Chocolate Desserts by Pierre Herme kitabından uyarlanmıştır Yaklaşık 34 su bardağı sos için Malzemeler 90 gram bitter çikolata (%70 kakao), rendelenmiş 12 su bardağı su 14 su bardağı krema 2 çorba kaşığı şeker 1 çorba kaşığı darı şurubu (opsiyonel, yerinde şeker de kullanabilirsiniz) Yapılışı Bütün malzemeleri bir tencereye alıp orta ateşte eriyip koyulaşana kadar karıştırın (1015 dakika kadar) Çok pozitif koyulaşmasını beklemeyin; değişken bir sos olacaktır Bir kaba aktarıp soğuyana kadar buzdolabında bekletin SÜSLER Malzemeler 40 gram bitter çikolata 2 adet Haribo Çilex Yapılışı Göz ve ağız kısımları için çikolatayı benmari usulü eritin Ardındaki bir suluboya fırçası yardımıyla bir parşömen kağıdına göz ve ağız kısımlarını çizip buzdolabında sertleşene dek bekletin Burun kısımları için Haribo çilex şekerlemelerinin kenarlarını dairesel şekilde emin  
 
858,497Konular
981,950Mesajlar
29,947Kullanıcılar
Pelin06432Son üye
Üst Alt