iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler ;
1 paket kakaolu hazır pasta keki (pasta tabanı)
3 yemek kaşığı dondurma çeşidi
Krema:
3 su bardağı süt
1, 5 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
yarım su bardağı toz şeker(ben bu ölçülerin yarısını kullandım)
Malzemeleri karıştırıp pişirip krema yapıyoruz
Çikolata sosu için (Malzemeleri karıştırıp pişirip sos yapıyoruz)
2 kahve fincanı süt
Yarım yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı kakao
Hazırlanışı ;
Krema soğuyunca 3 yemek kaşığı dilediğimiz dondurmadan katıp karıştırıyoruz (Ben damla sakızlı dondurma kullandım) Pastamızı dilediğimiz meyve suyu çeşidi ile ıslatıyoruz (Ben karışık meyve suyu kullandım)Kremanın yarısını pastanın arasına kalanını da üstüne kenarlarına sürüyoruz Çikolata sosunu krema sıkacağına koyuyoruz (Sıkacağımın ucu şırınga ucu gibiydi ama daha kalın tabi, pipet kalınlığında) Çikolata sosunu pastanın üstüne aralıklı, şerit şerit sıkıyoruz Sonra kürdanla şeritleri dik olarak bir aşağı bir yukarı olacak şekilde birer parmak boşluk bırakarak çiziyoruz Yani şeritler yan duracak, çizgileri dik çekeceğiz Kalan sosu pastanın kenarlarına sürüyoruz 1 saat dolapta bekletiyoruz ve dilimleyip servis ediyoruz
Süsleme aşaması ile ilgili çok soru geldiği için daha detaylı anlatımı aşağıya ekliyorum
Kremayı sürdüğünüz pastayı önünüze alın Farz edin ki bu pasta dikdörtgen şeklinde Dikdörtgenin sol kısa kenarından başlayıp sağ kısa kenarına doğru çikolata sosu ile düz çizgiler çizin aralıklı olarak Şu an önünüzde yaya yolu gibi çizilmiş bir pasta var Şimdi kürdan ile dörtgenin geniş kenarından yukarıdan aşağıya yani kendinize doğru düz bir çizgi çekin Şimdi bir parmak aralık bırakıp ikinci düz çizgiyi kendinizden başlayıp yukarı doğru çekin Üçüncü çizgiyi tekrar bir parmak aralık bırakıp yukarıdan kendinize doğru çekin ve böyle bir aşağı bir yukarı sonuna gelene kadar devam edin
1 paket kakaolu hazır pasta keki (pasta tabanı)
3 yemek kaşığı dondurma çeşidi
Krema:
3 su bardağı süt
1, 5 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
yarım su bardağı toz şeker(ben bu ölçülerin yarısını kullandım)
Malzemeleri karıştırıp pişirip krema yapıyoruz
Çikolata sosu için (Malzemeleri karıştırıp pişirip sos yapıyoruz)
2 kahve fincanı süt
Yarım yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı kakao
Hazırlanışı ;
Krema soğuyunca 3 yemek kaşığı dilediğimiz dondurmadan katıp karıştırıyoruz (Ben damla sakızlı dondurma kullandım) Pastamızı dilediğimiz meyve suyu çeşidi ile ıslatıyoruz (Ben karışık meyve suyu kullandım)Kremanın yarısını pastanın arasına kalanını da üstüne kenarlarına sürüyoruz Çikolata sosunu krema sıkacağına koyuyoruz (Sıkacağımın ucu şırınga ucu gibiydi ama daha kalın tabi, pipet kalınlığında) Çikolata sosunu pastanın üstüne aralıklı, şerit şerit sıkıyoruz Sonra kürdanla şeritleri dik olarak bir aşağı bir yukarı olacak şekilde birer parmak boşluk bırakarak çiziyoruz Yani şeritler yan duracak, çizgileri dik çekeceğiz Kalan sosu pastanın kenarlarına sürüyoruz 1 saat dolapta bekletiyoruz ve dilimleyip servis ediyoruz
Süsleme aşaması ile ilgili çok soru geldiği için daha detaylı anlatımı aşağıya ekliyorum
Kremayı sürdüğünüz pastayı önünüze alın Farz edin ki bu pasta dikdörtgen şeklinde Dikdörtgenin sol kısa kenarından başlayıp sağ kısa kenarına doğru çikolata sosu ile düz çizgiler çizin aralıklı olarak Şu an önünüzde yaya yolu gibi çizilmiş bir pasta var Şimdi kürdan ile dörtgenin geniş kenarından yukarıdan aşağıya yani kendinize doğru düz bir çizgi çekin Şimdi bir parmak aralık bırakıp ikinci düz çizgiyi kendinizden başlayıp yukarı doğru çekin Üçüncü çizgiyi tekrar bir parmak aralık bırakıp yukarıdan kendinize doğru çekin ve böyle bir aşağı bir yukarı sonuna gelene kadar devam edin