iltasyazilim
FD Üye
Dondurucu İçin Bulgur Köfteleri Tarifi İçin Malzemeler
*3 su bardağı ince bulgur
*1 5 bardak un (45 kaşık daha alabilir)
*2 yumurta
*Yarım çay bardağı soğuk su
*Tuz
*Pul biber
*Kimyon
*Karabiber
*İlaveten tercihe göre baharat
*Islatmak için kaynamış su
Haşlamak için
*Sıvı yağ
*Tereyağı
*Su
Dondurucu İçin Bulgur Köfteleri Tarifi Yapılışı Ben bu tarifi boş kaldıkça yaparım ki hazırda yiyeceğim bulunsun Tabi aynı tarif hemen yenmek içinde yapılabilir
Önce bulguru kaynar suyla ıslayın Kabarınca ve sıcaklığını atınca suyu, yumurtayı ve baharatları ilave edip karıştırın Sonra yavaş yavaş unu ilave ederek yoğurun Yumurta büyüklüğüne göre un miktarı artabilir yada azalabilir O yüzden yavaş yavaş ilave edin
Yoğurduktan sonra 15 dakika bekletin Sonra elinizi ıslatarak yuvarlayın
Ben çorba için çok ufak
Salatalar için orta boy
Ana yemek olarakta iri iri yuvarlıyorum
Yuvarlamanız bitince bir tencereye yarım çay bardağı sıvı yağ, 3 yemek kaşığı tereyağ ve su koyup kaynamaya bırakın Kaynamaya başlayınca köfteleri azar azar haşlayın Ben bu ölçüyü 5 kerede haşlıyorum
Haşladığınız köfteleri tepside soğutun Sonra ister poşetleyip ister saklama kabında dondurucuya atabilirsiniz
*3 su bardağı ince bulgur
*1 5 bardak un (45 kaşık daha alabilir)
*2 yumurta
*Yarım çay bardağı soğuk su
*Tuz
*Pul biber
*Kimyon
*Karabiber
*İlaveten tercihe göre baharat
*Islatmak için kaynamış su
Haşlamak için
*Sıvı yağ
*Tereyağı
*Su
Dondurucu İçin Bulgur Köfteleri Tarifi Yapılışı Ben bu tarifi boş kaldıkça yaparım ki hazırda yiyeceğim bulunsun Tabi aynı tarif hemen yenmek içinde yapılabilir
Önce bulguru kaynar suyla ıslayın Kabarınca ve sıcaklığını atınca suyu, yumurtayı ve baharatları ilave edip karıştırın Sonra yavaş yavaş unu ilave ederek yoğurun Yumurta büyüklüğüne göre un miktarı artabilir yada azalabilir O yüzden yavaş yavaş ilave edin
Yoğurduktan sonra 15 dakika bekletin Sonra elinizi ıslatarak yuvarlayın
Ben çorba için çok ufak
Salatalar için orta boy
Ana yemek olarakta iri iri yuvarlıyorum
Yuvarlamanız bitince bir tencereye yarım çay bardağı sıvı yağ, 3 yemek kaşığı tereyağ ve su koyup kaynamaya bırakın Kaynamaya başlayınca köfteleri azar azar haşlayın Ben bu ölçüyü 5 kerede haşlıyorum
Haşladığınız köfteleri tepside soğutun Sonra ister poşetleyip ister saklama kabında dondurucuya atabilirsiniz