nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Derin Dondurucu İçin Tavuklu Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler
*67 adet patlıcan
*2 adet tavuk göğsü
*2 adet kuru soğan
*1 diş sarımsak
*1 demet maydanoz
*2 yemek kaşığı salça
*Tuzlu
*Karabiber
*Kimyon
*Pulbiber
*Sıvı yağ
PATLICANLARI KIZARTMAK İÇİN;
*2 su bardağı akışkan yağ
Dondurucu İçin Tavuklu Karnıyarık Tarifi Yapılışı Patlıcanlar yıkanıp kurutulur Patlıcanları ikiye ayırıp fırın tepsisine dizin Fırça yardımıyla sıvıyağ sürerek önceden ısıtılmış fırında 30 dk kadar közleyin
Fırından çıktıktan sonradan içini açın Soğumaya bırakın
İç harcı için bir tencereye ince doğranmış tavuk göğsü eklenir Suyunu çekene dek pişirilir Suyunu çeken tavuk göğsüne doğranmış soğan eklenir Biraz kavrulduktan sonra sarımsak, salça, baharatlar eklenir Ocaktan alınır ince kıyılmış maydanozda eklenerek iç harç soğumaya bırakılır Soğuyan harç patlıcanlara doldurulur Arkasından dikkatlice buzdolabı poşetlerine yerleştirilir Dondurucuya kaldırılır Kışın karnıyarık gerçekleştirmek isterseniz istediğiniz değin karnıyarık çıkararak fırın tepsisine dizip 2 su bardağı su ekleyip fırına verebilirsiniz Ben her yaz yaparım ÇOK PRATİKTİR AFIYET OLSUN
*67 adet patlıcan
*2 adet tavuk göğsü
*2 adet kuru soğan
*1 diş sarımsak
*1 demet maydanoz
*2 yemek kaşığı salça
*Tuzlu
*Karabiber
*Kimyon
*Pulbiber
*Sıvı yağ
PATLICANLARI KIZARTMAK İÇİN;
*2 su bardağı akışkan yağ
Dondurucu İçin Tavuklu Karnıyarık Tarifi Yapılışı Patlıcanlar yıkanıp kurutulur Patlıcanları ikiye ayırıp fırın tepsisine dizin Fırça yardımıyla sıvıyağ sürerek önceden ısıtılmış fırında 30 dk kadar közleyin
Fırından çıktıktan sonradan içini açın Soğumaya bırakın
İç harcı için bir tencereye ince doğranmış tavuk göğsü eklenir Suyunu çekene dek pişirilir Suyunu çeken tavuk göğsüne doğranmış soğan eklenir Biraz kavrulduktan sonra sarımsak, salça, baharatlar eklenir Ocaktan alınır ince kıyılmış maydanozda eklenerek iç harç soğumaya bırakılır Soğuyan harç patlıcanlara doldurulur Arkasından dikkatlice buzdolabı poşetlerine yerleştirilir Dondurucuya kaldırılır Kışın karnıyarık gerçekleştirmek isterseniz istediğiniz değin karnıyarık çıkararak fırın tepsisine dizip 2 su bardağı su ekleyip fırına verebilirsiniz Ben her yaz yaparım ÇOK PRATİKTİR AFIYET OLSUN