iltasyazilim
FD Üye
Dondurucuda Mantı Tarifi İçin Malzemeler
*6 su bardağı un
*2 su bardağı ılık su
*Tuz
*2 adet yumurta
İç Harcı için;
*500 gr az yağlı kıyma
*4 adet kuru soğan
*Karabiber
*Pul biber
*Tuz
Dondurucuda Mantı Tarifi Yapılışı Genişçe bir kapta unun ortasını açıp, yumurtayı kırıp bir tutam tuz serpiyoruz ve azar azar su ilave ederek hamuru yoğuralım Hamur biraz sert olmalıdır Hamurdan bezeler yaparak, bunları teker teker, hazır yufkadan daha kalınca olarak açalım Diğer taraftan kıymanın içine kırmızıbiber, karabiber, tuz ve rendelemiş olduğumuz soğanı ekleyerek biraz yoğuralım Kıymadan kopardığımız küçük parçaları kare kare kesmiş olduğumuz hamurun üzerine koyalım Hamurların 4 köşesini birleştirip şekillendirelim Bu şekilde yaptığımız mantıları unlayıp tepsinin altına bir bez sererek üst üste gelmeyecek şekilde seriyoruz ve buzlukta şoklayıp birer yemeklik paketler yapıp tekrar buzluğa atıyoruz Gerek olduğunda direk buzu çözülmeden sıcak suda haşlıyoruz
AFİYET OLSUN )
*6 su bardağı un
*2 su bardağı ılık su
*Tuz
*2 adet yumurta
İç Harcı için;
*500 gr az yağlı kıyma
*4 adet kuru soğan
*Karabiber
*Pul biber
*Tuz
Dondurucuda Mantı Tarifi Yapılışı Genişçe bir kapta unun ortasını açıp, yumurtayı kırıp bir tutam tuz serpiyoruz ve azar azar su ilave ederek hamuru yoğuralım Hamur biraz sert olmalıdır Hamurdan bezeler yaparak, bunları teker teker, hazır yufkadan daha kalınca olarak açalım Diğer taraftan kıymanın içine kırmızıbiber, karabiber, tuz ve rendelemiş olduğumuz soğanı ekleyerek biraz yoğuralım Kıymadan kopardığımız küçük parçaları kare kare kesmiş olduğumuz hamurun üzerine koyalım Hamurların 4 köşesini birleştirip şekillendirelim Bu şekilde yaptığımız mantıları unlayıp tepsinin altına bir bez sererek üst üste gelmeyecek şekilde seriyoruz ve buzlukta şoklayıp birer yemeklik paketler yapıp tekrar buzluğa atıyoruz Gerek olduğunda direk buzu çözülmeden sıcak suda haşlıyoruz
AFİYET OLSUN )