Dondurucuda saklayıp sonradan hazır biçimde pişireceğiniz birden ziyade hamur işi çeşidi vardır. Evet, hamurun özelliklerine nazaran dondurucuda saklanması gereken en ülkü hamur çeşitleri hangileridir? Ülkü formülleri sizlerle paylaşıyoruz... Dondurucuda hamur saklarken nelere dikkat edilmelidir? Dondurucuda hamur saklama teklifleri...
Hamur işleri konusunda bazen yaparken zorluk yaşanıldığı bir gerçektir. Bazen kokusunun çabucak çıkmaması yüzünden yahut hazır olmadığı için üzün süren devir periyotları ile sizleri şiddetli bir duruma sokabilir. Günlük ömrünüzü kolaylaştıracak ve gereksinim anında dondurucudan çıkartıp tüketim sağlayabileceğiniz hamur işlerini rahatlıkla servise hazır hale dönüştürebilirsiniz. Pekala, hamurun özelliklerine nazaran dondurucuda saklanması gereken en ülkü hamur çeşitleri hangileridir? Ülkü teknikleri sizlerle paylaşıyoruz... Dondurucuda hamur saklarken nelere dikkat edilmelidir? İşte, dondurucuda hamur saklama teklifleri...
DONDURUCUDA HAMUR NASIL SAKLANIR? HANGİ ÇEŞİTLER HAMURLAR SAKLANMALIDIR?
- Sigara böreği, derin dondurucuya konulan en favori hamur işidir. Streç sinema kağıdı ile güzelce sararak derin dondurucuya koyunuz.
- Mesken mantısını biraz daha ziyade hazırlayarak derin doruncuya koyabilirsiniz. (Streç sinema ile) Dilediğiniz vakit çıkarıp pişirebilirsiniz.
- Pufuduk börek yapısı gereği hem çiğ hem de pişmiş olarak derin dondurucuda saklandığından ötürü çiğ yahut pişmiş tercihine kendiniz karar verebilirsiniz.
- Ispanaklı böreği pişmiş bir formda derin dondurucuya koyabilirsiniz. Dondurucudan çıkartıp biraz çözülmesini bekleyiniz daha sonra pişime sürecine geçiniz.
- Pizzayı çiğ yahut pişmiş bir halde derin dondurucuya koyarsanız çıkarttığınızda tıpkı tazelikte kaldığını fark edeceksiniz.
- Un kurabiyesi derin dondurucuda uzun mühlet kalabilen hamur işlerinden biridir. Münhasıran 5 çayları için dondurucudan çıkartıp şipşak hazırlayacağınız bir seçenek olabilir.