iltasyazilim
FD Üye
Dondurucuda Yaprak Saklama (Tuzsuz) Tarifi İçin Malzemeler
*İstenilen miktarda yaprak
*Kaynar su
*Buzdolabı poşeti
Dondurucuda Yaprak Saklama (Tuzsuz) Tarifi Yapılışı Yaprakların saplarını 12 cm kalacak şekilde makas ya da bıçakla kısaltın ve üst üste koyup demetler yapın (ben büyük yaprakları ayrı küçük yaprakları ayrı demetler yapıyorum Çünkü etli sarma için küçükleri, pirinçli sarma için büyükleri kullanıyorum )?
Daha sonra bir leğeni soğuk su ile doldurup bu demetleri tek tek batırıp yıkanmasını sağlıyoruz ve sudan alıyoruz Leğene bu kez iyice kaynayan su dolduruyoruz ve tek tek yaprak demetlerini suya atıp sararmasını bekliyoruz (yaklaşık 15 sn de sararacaktır) arada kevgirle üzerine bastırıyoruz ve yaprakların rengi iyice sararana kadar suda bekletip sararınca kevgir yardımıyla süzgece alıyoruz Yaprak miktarına göre bütün yapraklara aynı işlemi uyguluyoruz Eğer su soğursa suyu döküp leğene tekrar kaynar su dolduruyoruz Bütün yaprakları iyice suyu süzülene kadar süzgeçte bekletiyoruz Daha sonra buzdolabı poşetine istenilen miktarda yaprağı düzgünce koyup poşetin havasını vakumlamak için elimizle biraz bastırıp poşeti sıkıca bağlıyoruz ve üst üste koyup dondurucuya koyuyoruz ve yaprakları kullanmak istediğimiz zaman 12 saat önce dondurucudan çıkarıp buzunun çözülmesini bekliyoruz ve buzu çözülünce ılık suyla yıkayıp kullanıyoruz
Not :Yaprakların zarar görmemesi için dondurucuda üzerine başka bişeyler koymayın ama yaprakları üst üste koyabilirsiniz
*İstenilen miktarda yaprak
*Kaynar su
*Buzdolabı poşeti
Dondurucuda Yaprak Saklama (Tuzsuz) Tarifi Yapılışı Yaprakların saplarını 12 cm kalacak şekilde makas ya da bıçakla kısaltın ve üst üste koyup demetler yapın (ben büyük yaprakları ayrı küçük yaprakları ayrı demetler yapıyorum Çünkü etli sarma için küçükleri, pirinçli sarma için büyükleri kullanıyorum )?
Daha sonra bir leğeni soğuk su ile doldurup bu demetleri tek tek batırıp yıkanmasını sağlıyoruz ve sudan alıyoruz Leğene bu kez iyice kaynayan su dolduruyoruz ve tek tek yaprak demetlerini suya atıp sararmasını bekliyoruz (yaklaşık 15 sn de sararacaktır) arada kevgirle üzerine bastırıyoruz ve yaprakların rengi iyice sararana kadar suda bekletip sararınca kevgir yardımıyla süzgece alıyoruz Yaprak miktarına göre bütün yapraklara aynı işlemi uyguluyoruz Eğer su soğursa suyu döküp leğene tekrar kaynar su dolduruyoruz Bütün yaprakları iyice suyu süzülene kadar süzgeçte bekletiyoruz Daha sonra buzdolabı poşetine istenilen miktarda yaprağı düzgünce koyup poşetin havasını vakumlamak için elimizle biraz bastırıp poşeti sıkıca bağlıyoruz ve üst üste koyup dondurucuya koyuyoruz ve yaprakları kullanmak istediğimiz zaman 12 saat önce dondurucudan çıkarıp buzunun çözülmesini bekliyoruz ve buzu çözülünce ılık suyla yıkayıp kullanıyoruz
Not :Yaprakların zarar görmemesi için dondurucuda üzerine başka bişeyler koymayın ama yaprakları üst üste koyabilirsiniz