Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Dondurucuda Yaprak Saklama (Tuzsuz)

Dondurucuda Yaprak Saklama (Tuzsuz)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Dondurucuda Yaprak Saklama (Tuzsuz) Tarifi İçin Malzemeler

*İstenilen miktarda yaprak
*Kaynar su
*Buzdolabı poşeti

Dondurucuda Yaprak Saklama (Tuzsuz) Tarifi Yapılışı Yaprakların saplarını 12 cm kalacak şekilde makas ya da bıçakla kısaltın ve üst üste koyup demetler yapın (ben büyük yaprakları ayrı küçük yaprakları ayrı demetler yapıyorum Çünkü etli sarma için küçükleri, pirinçli sarma için büyükleri kullanıyorum )?
Daha sonra bir leğeni soğuk su ile doldurup bu demetleri tek tek batırıp yıkanmasını sağlıyoruz ve sudan alıyoruz Leğene bu kez iyice kaynayan su dolduruyoruz ve tek tek yaprak demetlerini suya atıp sararmasını bekliyoruz (yaklaşık 15 sn de sararacaktır) arada kevgirle üzerine bastırıyoruz ve yaprakların rengi iyice sararana kadar suda bekletip sararınca kevgir yardımıyla süzgece alıyoruz Yaprak miktarına göre bütün yapraklara aynı işlemi uyguluyoruz Eğer su soğursa suyu döküp leğene tekrar kaynar su dolduruyoruz Bütün yaprakları iyice suyu süzülene kadar süzgeçte bekletiyoruz Daha sonra buzdolabı poşetine istenilen miktarda yaprağı düzgünce koyup poşetin havasını vakumlamak için elimizle biraz bastırıp poşeti sıkıca bağlıyoruz ve üst üste koyup dondurucuya koyuyoruz ve yaprakları kullanmak istediğimiz zaman 12 saat önce dondurucudan çıkarıp buzunun çözülmesini bekliyoruz ve buzu çözülünce ılık suyla yıkayıp kullanıyoruz

Not :Yaprakların zarar görmemesi için dondurucuda üzerine başka bişeyler koymayın ama yaprakları üst üste koyabilirsiniz
 
858,496Konular
982,152Mesajlar
30,093Kullanıcılar
Gkhn6060Son üye
Üst Alt