Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Dondurucuya Domatesli Taze Fasulye Hazırlanışı

Dondurucuya Domatesli Taze Fasulye Hazırlanışı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Dondurucuya Domatesli Taze Fasulye Hazırlanışı Tarifi İçin Malzemeler

*İstediğiniz kadar taze fasulye (Ben 3 kiloya yakın çalı fasulye kullandım)
*3 adet domates
*1 çay kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı sıvı yağ

Dondurucuya Domatesli Taze Fasulye Hazırlanışı Tarifi Yapılışı Ben her zaman fasulyeyi ortadan kesip doğrarım (dilme fasulye de denir) Fasulyelerimizi yıkayıp temizleyelim ve hepsini ortadan bölüp doğrayalım (siz nasıl seviyorsanız öyle kırma şeklinde de yapabilirsiniz) Ama dilme yapıldığında hem çabuk pişiyor hem de tadı çok güzel oluyor*3 adet domatesin kabuklarını soyup yemeklik doğrayalım doğradığımız domatesleri büyük geniş bir tencereye koyup 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 çay kaşığı tuz koyalım (sıvı yağ koymamızın sebebi turşu gibi kokusu olmaması, tuz koymamızın sebebi tuz koymadığımız zaman sebzeler şeker tadı verir) Domatesler kavrulunca ben miktar hesaplamadım ama 3 kiloya yakın fasulyeyi iki seferde yaptım Tencerenin yarısından fazla doğradığımız fasulyeyi koyup karıştıralım, kapağını kapatıp orta derecede kısalım altını, ara sıra karıştırarak kavuralım Benimkiler 15 dakikada rengini aldı, sararmaya başlıyor ve kokusundan da belli oluyor Hazır olan fasulyemizi bir tepsiye döküp yayalım, bütün fasulyelerimiz bitene kadar yapıp tepsilere serelim İyice soğuyunca ben 34 saat bekliyorum, soğuyunca poşete koyup elimizle düzleyip ağzını bağlayalım Poşeti düzlediğimizde dolabımızda çok yer kaplamıyor
Not: Bu işlemi elinizde 12 kilo fasulye var ve yemek yapamadınız, vaktiniz olmadı, çürümemesi için hemen 12 domatesle kavurup dolaba atabilirsiniz 1 hafta veya 12 gün sonra yapabilirsiniz, buzu çözülmeden tencereye koyup üzerine 1 soğan doğrayıp, 1 tatlı kaşığı salça, tuz, sıvı yağ ve sıcak su döküp 2025 dakikada yemek yapabilirsiniz Zeytin yağlı fasulye hazır Afiyet olsun*?
 
858,496Konular
981,879Mesajlar
29,919Kullanıcılar
dgn190727Son üye
Üst Alt