Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Dondurucuya Yaprak Sarması

Dondurucuya Yaprak Sarması

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Dondurucuya Yaprak Sarması Tarifi İçin Malzemeler

*Yarım kilo salamura yaprak

İç harcı için;


*2 adet büyük soğan
*3 su bardağı pirinç
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*Nane, pulbiber, karabiber, Reyhan

Dondurucuya Yaprak Sarması Tarifi Yapılışı Salamura yaprağı tuzu çıkması için bir gece önceden suya koyuyoruz Sabah da sıcak su ile yıkıyoruz bir güzel İç harcı hazırlamaya gelince soğanları küçük küçük doğrayıp tencereye alıyoruz ,biraz yağ ekliyoruz, üzerine soğanlar ölene kadar karıştırıyoruz Daha sonra pirinçleri atıyoruz dilerseniz içine biraz da bulgur atabilirsiniz öyle de güzel oluyor Sonra pirinçleri de kavurmaya bırakıyoruz üzerine salçaları ekliyoruz 1 su bardağı da sıcak su ilave edip suyu çekene kadar pişiriyoruz En son baharatları atıp atını kapatıyoruz ocağın Soğuduktan sonra yaprakları sarmaya başlıyoruz Sarma işlemi sıkıcı ama yemesi zevkli ne yapacaksın sarma bittikten sonra küçük küçük poşetlere azar azar koyup dondurucuya atıyoruz Afiyet olsuuuun şimdiden
 
858,478Konular
981,298Mesajlar
29,564Kullanıcılar
fg gvSon üye
Üst Alt