iltasyazilim
FD Üye
Dondurulmuş Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
*8 bardak un
*2 tatlı kaşığı şeker
*2 tatlı kaşığı tuz
*1 paket kuru maya
*1,5 bardak su
*Yarım bardak süt
*3 tatlı kaşığı margarin yada tereyağı
Dondurulmuş Ekmek Tarifi Yapılışı Un, şeker, tuz ve mayayı büyük bir kap içinde karıştırın Su, süt ve margarini bir tencereye koyarak eliniz yanmayacak sıcaklığa gelinceye kadar ısıtın Daha sonra katı ve sıvı malzemeleri karıştırın Hamur elinize yapışmayacak kıvama gelince bezelere ayırın Eğer hamur tam kıvamında değilse un ekleyebilirsiniz Bezelerin üstünü nemli bir havluyla örtün 2 saat dinlendirin Daha sonra dinlenen hamurların üzerine bıçaklarla çizik atıp fırında şekil alıncaya kadar pişirin Üzeri tam kızarmasın Çıkan ekmekleri soğutup Buzdolabı poşetlerinde buzluğa atın Gerektiğinde çıkarıp fırına atın 1520 dakikada taze ekmeğiniz hazır olur Afiyet olsun
*8 bardak un
*2 tatlı kaşığı şeker
*2 tatlı kaşığı tuz
*1 paket kuru maya
*1,5 bardak su
*Yarım bardak süt
*3 tatlı kaşığı margarin yada tereyağı
Dondurulmuş Ekmek Tarifi Yapılışı Un, şeker, tuz ve mayayı büyük bir kap içinde karıştırın Su, süt ve margarini bir tencereye koyarak eliniz yanmayacak sıcaklığa gelinceye kadar ısıtın Daha sonra katı ve sıvı malzemeleri karıştırın Hamur elinize yapışmayacak kıvama gelince bezelere ayırın Eğer hamur tam kıvamında değilse un ekleyebilirsiniz Bezelerin üstünü nemli bir havluyla örtün 2 saat dinlendirin Daha sonra dinlenen hamurların üzerine bıçaklarla çizik atıp fırında şekil alıncaya kadar pişirin Üzeri tam kızarmasın Çıkan ekmekleri soğutup Buzdolabı poşetlerinde buzluğa atın Gerektiğinde çıkarıp fırına atın 1520 dakikada taze ekmeğiniz hazır olur Afiyet olsun