Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Doner Sermaye Yonetmeliğinde Değişiklik

Doner Sermaye Yonetmeliğinde Değişiklik
0
86

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
2019 Sağlık Bakanlığı Doner Sermaye Yonetmeliğinde Yapılan Değişiklikler

Doner Sermaye Yonetmeliğinde Değişiklikler Resmi Gazetede yayımlanan yonetmelik değişikliğine ilişkin tespitler aşağıda verilmiştir

Eğitim ve Araştırma hastanelerindeki Eğitici Destekleme puanı değişti

Yeni duzenlemeye gore Eğitici Destekleme puanı profesorler icin yuzde 40, docentler icin ise %30 oranı uzerinden verilecek

Yeni Hali: Eğitici destekleme puanı: Eğitim ve araştırma hastanelerinde, başhekimlik tarafından belirlenen usul cercevesinde, o donem icinde dahili klinikler icin en az 20 saat vizit, 20 saat poliklinik, cerrahi klinikler icin 10 saat vizit, 15 saat poliklinik ve 15 saat ameliyat, laboratuvar klinikleri icin 40 saat pratik eğitim calışması ve her bir klinik icin 8 saat teorik asistan eğitim calışması yapıldığının belgelendirilmesi halinde, eğitim sorumlusu, eğitim gorevlisi ile uzman tabip kadrosundaki profesorlere mesai ici hastane hizmet puan ortalamasının % 40ı, uzman tabip kadrosundaki docentlere mesai ici hastane hizmet puan ortalamasının % 30u oranında verilen ek puanı,

Onceki hali: mesai ici hastane hizmet puan ortalamasının klinik şefine % 40ı, şef yardımcısına % 30u, eğitim ve araştırma hastanelerinde klinik şefi veya şef yardımcısı kadrosunda bulunmayan profesor ve docentlere hastane hizmet puan ortalamasının % 30 u oranında verilen ek puanı,

Yan dal asistanlarının net performans puanı hesaplama şekli değişti

Yeni hali: “Asistanların net performans puanı, klinik hizmet puan ortalamasının %25i ile hastane hizmet puan ortalamasının %75inin toplamı uzerinden; yan dal asistanlarının net performans puanı ise klinik hizmet puan ortalamasının % 60ı ile hastane hizmet puan ortalamasının % 40ının toplamı uzerinden değerlendirilir

Eski hali: Eğitim ve araştırma hastaneleri icin devlet hastanelerindeki değerlendirme kriterleri kullanılır Ancak, burada kişi yerine klinik şefliği birimi değerlendirilir Klinik icinde gorevli personelin performans puanının hesaplanmasında klinik hizmet puan ortalaması, klinik dışında calışan personelin performans puanının hesaplanmasında hastane hizmet puan ortalaması esas alınır Ancak, klinikte calışan tabip dışı personelin net performans puanının hesaplamasında, hastane hizmet puan ortalamasının esas alınmasına, doner sermaye komisyonunca karar verilebilir Asistanlar ile yan dal asistanlarının net performans puanı klinik hizmet puan ortalamasının %25i ile hastane hizmet puan ortalamasının %75inin toplamı uzerinden değerlendirilir

Cocuk izleme merkezleri, ozellik arz eden birim oldu

Yeni hukum: y) Kurumlarda ozellik arz eden birimler; ameliyathane, yoğun bakım, doğumhane, yenidoğan, sut cocuğu, yanık, diyaliz, acil servispoliklinik, kapalı psikiyatri servisleri, AMATEM, cocuk izleme merkezleri, organ ve doku nakli ve kemik iliği nakil uniteleridir Ayrıca, yuksek bulaştırıcılığı olan ve izolasyon gerektiren hastalara hizmet veren personele hizmet ettiği surece ozellik arz eden birimler icin ongorulen katsayılar uzerinden ek odeme yapılır Ozellik arz eden birimlerde kısmi sureli calışan personel, calıştığı sure kadar ozellik arz eden birimler icin ongorulen katsayılar uzerinden değerlendirilir

Deprem bolgesine gorevlendiren personele ek puan

Yeni hukum: “Doğal afet, savaş, salgın hastalık, seferberlik ve olağanustu hallerde, gorevlendirme suresince personele kadrosunun bulunduğu yerden, kurumlarda hastane hizmet puan ortalaması ve kendi kadro unvan katsayısı esas alınarak, kuruluşlarda ise il performans puan ortalaması ve kendi kadro unvan katsayısı esas alınarak ek odeme yapılır Bu şekilde gorevlendirilen personele kurumlarda hastane hizmet puan ortalamasının, kuruluşlarda ise il performans puan ortalamasının % 20si oranında ek puan verilir İnsani ve teknik yardım amacıyla Bakanlıkca yurt dışına gorevlendirilen personele ise kurumlarda hastane hizmet puan ortalaması ve tabip ve diş tabipleri icin 1,00, uzman tabipler icin 1,80 kadro unvan katsayısı esas alınarak, kuruluşlarda ise il performans puan ortalaması ve tabip ve diş tabipleri icin 1,00, uzman tabipler icin 1,80 kadro unvan katsayısı esas alınarak ek odeme yapılır

Enfeksiyon hastalıkları ve klinik mikrobiyoloji uzmanlarının net performans puanlarının hesaplanmasına esas kriterler Bakanlıkca ayrıca belirlenecek

Yeni hukum: “ Enfeksiyon hastalıkları ve klinik mikrobiyoloji uzmanları ile laboratuvarlarda gorev yapan uzman tabiplerin net performans puanlarının hesaplanmasında esas alınacak sayılar ve enfeksiyon hastalıkları ve klinik mikrobiyoloji uzmanları ile laboratuvarlarda gorev yapan uzman tabiplerin ek odeme hesaplamalarında kullanılacak kriterler Bakanlıkca belirlenir

Eski hukum: Laboratuarlarda gorev yapan uzman tabiplerin net performans puanlarının hesaplanmasında esas alınacak sayılar Bakanlıkca cıkarılan Yonerge ile belirlenir

Cocuk izleme merkezlerinde, sadece tabiplere ek puan verilecek

Daha once, cocuk izleme merkezlerinde gorevli personelbelirlenmiş olan ifade cocuk izlem merkezlerinde calışan tabiplerolarak değiştirilmiştir Bu nedenle tabip dışındaki personele ek puan verilmeyecektir

Yeni hukum: “Kurumlarda, ihalesatın alma komisyonu uyeleri, taşınır kayıt kontrol yetkilisi olarak gorev yapan personel, muayene komisyonu uyeleri, kurum performans ve kalite biriminde, hasta hakları kurulu ve birimlerinde, enfeksiyon kontrol komitesinde ve doner sermaye komisyonunda gorevli personel ile o donem eğitim faaliyetlerinde gorevli eğiticilere, Bakanlıkca eğitim verilen ve fiilen klinik kodlayıcı olarak calışan personele, yanık uniteleri ve merkezlerinde calışanlara ve perinatal merkezlerde gorev yapan personele, o donem beyin olumu tespit edilmişse bu tespitte yer alan beyin olumu kurulu, organ nakli koordinatoru ve yardımcısı ile donor bakımı yapan yoğun bakım calışanlarına, o donem organ cıkarım ekibi tarafından donorden organ alınmış ise bu ekibe hastane hizmet puan ortalamasının %10u; terapotik aferez merkezlerinde ve kanser erken teşhis tarama ve eğitim merkezlerinde (KETEM) calışan tabiplere hastane hizmet puan ortalamasının % 15i; acil servisacil polikliniklerde, yoğun bakım, yenidoğan, yanık, diyaliz, kemik iliği nakil uniteleri, AMATEMlerde calışan pratisyen tabiplere, evde bakım hizmetlerinde ve cocuk izlem merkezlerinde calışan tabiplere, satın alma hizmetlerinden sorumlu baştabip yardımcısı ile merkezi satın alma biriminde gorevli personele hastane hizmet puan ortalamasının %20si oranında ek puan verilir O donem organ cıkarım ekibi tarafından donorden organ alınmış ise organ nakli koordinatoru ve yardımcısına % 10 oranı % 20 olarak uygulanır Ancak, o donem yukarıda sayılanlardan birden fazlasında gorev yapan personele sadece bir kez ek puan verilir

Yoğun bakım, yenidoğan, yanık ve kemik iliği nakil unitelerinde sureklisureksiz ayrımı kaldırıldı

Yeni hukum: “ Yoğun bakım, yenidoğan, yanık ve kemik iliği nakil unitelerinde uzman tabip ve tabipler tarafından yapılan girişimsel işlemler puanlandırılır Bu birimlerde calışan uzman tabip ve tabiplerin kendilerine ait tabip muayene ve girişimsel işlem puanları ile hastane hizmet puan ortalaması, kendi kadro unvan katsayıları esas alınarak birlikte değerlendirilir Yuksek bulunan net performans puanı esas alınır Hastane hizmet puan ortalamasından ek odeme yapılması halinde ikinci ve ucuncu basamak yenidoğan yoğun bakım uniteleri ile ikinci ve ucuncu basamak yoğun bakım unitelerinde ve kemik iliği nakil unitelerinde surekli calışan uzman tabiplere hastane hizmet puan ortalamasının %20si oranında ek puan olarak verilir

Eski hukum: Yoğun bakım, yenidoğan, yanık, diyaliz ve kemik iliği nakil unitelerinde surekli calışan uzman tabip ve tabiplerin bu birimlerde yapmış oldukları girişimsel işlemler puanlandırılmaz Bu birimlerde calışan uzman tabip ve tabipler hastane hizmet puan ortalaması ve kendi kadro unvan katsayıları uzerinden değerlendirilir Bu birimlerde surekli calışmayan ancak hasta takibi yapan uzman tabip ve tabiplerin bu birimlerde yapmış oldukları işlemler puanlandırılarak ilgili tabibin tabip muayene ve girişimsel işlem puanlarına dahil edilir Eğitim ve araştırma hastanelerinde yenidoğan eğitim kliniği bulunması halinde bu birimlerde calışan tabiplerin yapmış oldukları girişimsel işlemler puanlandırılır ve ek odemeler puanı bulunan klinikler icin ongorulen usul ve esaslar cercevesinde değerlendirilir İkinci ve ucuncu basamak yenidoğan yoğun bakım uniteleri ile ikinci ve ucuncu basamak yoğun bakım unitelerinde surekli calışan uzman tabiplere hastane hizmet puan ortalamasının %20si oranında ek puan olarak verilir

858,497Konular
981,941Mesajlar
29,946Kullanıcılar
semihlerSon üye
Üst Alt