iltasyazilim
FD Üye
Dönerli Sebzeli Kalın Börek Tarifi İçin Malzemeler Hamuru:
*Yarım paket yaş maya
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*4 yemek kaşığı tereyağı
*1 çay bardağı ılık süt
*1 çay bardağı ılık su
*4 yemek kaşığı yoğurt
*2 yemek kaşığı sirke
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı tuz
*67 çay bardağı un
İç Harcı
*8 dilim kaşar peyniri
Üzerine:
*Yarım kilo hazır doğranmış et döner
Üzerine:
*2 adet kuru soğan
*1 adet büyük kapya biberi
*Yarım kilo mantar
*1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
*1 tatlı kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı tuz
Üzerine:
*1 çay bardağı bezelye
*2 adet orta boy havuç
*1 çay bardağı mısır
*2 adet yumurta sarısı
Dönerli Sebzeli Kalın Börek Tarifi Yapılışı Hamur malzemeleri katılıp un yavaş yavaş ilave edilerek yumuşak bir hamur yoğurulur ve 6 eşit parçaya bölünerek bezelenir ve üzeri havlu ile örtülerek 1015 dakika dinlendirilir
Diğer tarafta soğan biber yağ ile kavrulur Yıkanıp doğranan mantarlar ilave edilir Tuzu baharatı eklenip kenarda soğumaya bırakılır
Havuç soyulur küçük kare doğranıp bezelye ve mısır ile beraber haşlanıp yumuşayınca ocaktan alınır
Beze büyükçe açılır ve kağıt serili tepsiye dizilir Üzerine kavrulmuş mantarlı sebze karışımı ve döner döşenip üzerine yine açılan hamur serilip yine sebze ve döner döşenip yine hamur ile kapatılır Yumurta sarısı sürülüp önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında yaklaşık yarım saat pişirilir
Aynı işlem diğer 3 beze ile yine yapılır ve diğer böreğe bezelyeli sebze karışımı da eklenir
Afiyet olsun
*Yarım paket yaş maya
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*4 yemek kaşığı tereyağı
*1 çay bardağı ılık süt
*1 çay bardağı ılık su
*4 yemek kaşığı yoğurt
*2 yemek kaşığı sirke
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı tuz
*67 çay bardağı un
İç Harcı
*8 dilim kaşar peyniri
Üzerine:
*Yarım kilo hazır doğranmış et döner
Üzerine:
*2 adet kuru soğan
*1 adet büyük kapya biberi
*Yarım kilo mantar
*1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
*1 tatlı kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı tuz
Üzerine:
*1 çay bardağı bezelye
*2 adet orta boy havuç
*1 çay bardağı mısır
*2 adet yumurta sarısı
Dönerli Sebzeli Kalın Börek Tarifi Yapılışı Hamur malzemeleri katılıp un yavaş yavaş ilave edilerek yumuşak bir hamur yoğurulur ve 6 eşit parçaya bölünerek bezelenir ve üzeri havlu ile örtülerek 1015 dakika dinlendirilir
Diğer tarafta soğan biber yağ ile kavrulur Yıkanıp doğranan mantarlar ilave edilir Tuzu baharatı eklenip kenarda soğumaya bırakılır
Havuç soyulur küçük kare doğranıp bezelye ve mısır ile beraber haşlanıp yumuşayınca ocaktan alınır
Beze büyükçe açılır ve kağıt serili tepsiye dizilir Üzerine kavrulmuş mantarlı sebze karışımı ve döner döşenip üzerine yine açılan hamur serilip yine sebze ve döner döşenip yine hamur ile kapatılır Yumurta sarısı sürülüp önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında yaklaşık yarım saat pişirilir
Aynı işlem diğer 3 beze ile yine yapılır ve diğer böreğe bezelyeli sebze karışımı da eklenir
Afiyet olsun