iltasyazilim
FD Üye
Donut Ekler Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*100 gram tereyağı
*1 tutam tuz
*1 su bardağını azıcık geçecek kadar su
*1,5 su bardağı un
*4 orta büyüklükte yumurta
Kreması için;
*4 su bardağı süt
*4 yemek kaşığı tepeleme un
*2 yemek kaşığı nişasta
*1 yumurta
*1 su bardağı toz şeker
*1 paket vanilya
*1 poşet sade veya kakaolu krem şanti
Ganajı için;
*200 ml sıvı krema
*80 gram bitter çikolata
*80 gram sütlü çikolata
*1 tatlı kaşığı tereyağı
Üzeri için;
*Renkli şekerlemeler
*Hindistan cevizi
*Toz antep fıstığı vs
Donut Ekler Tarifi Yapılışı Hepinize merhaba hanımlar ? bugün sizlere hem görünümüyle hem tadıyla görenlerde yiyenlerde hayranlık oluşturacak bir tarifim var? geçenlerde AVM ‘de gezinirken donut standı gördüm hemen bir tane aldım tabi Ben bildiğimiz mayalı hamurun kızartılmasıyla yapılan donutlardan beklerken bir baktım görüntü donut, tadı ise benim eklerimin aynısı?hemen işe koyuldum ve sizler için aynısını yaptım muhakkak kaydetmeli, denemelisiniz benden söylemesi Buyrun tarife;
1
*Öncelikle Ganaj hazırlayıp soğumaya bırakacağız bunun için sıvı kremayı küçük bir sos tenceresine alalım,ocağın altını yakalım ve kenarlardan kaynamaya başladığı anda ocaktan alıp içine çikolataları parçalayarak atalım
*Sürekli karıştırarak çikolataları eritelim homojen hale gelsin
*İçine tereyağını atıp tekrar karıştıralım bir kenarda dinlenmeye bırakalım durdukça koyulaşacak, 2 saat oda ısısında donutlarımızı batırabileceğimiz kıvama gelecektir
*Şimdi hamurumuza geçiyoruz, küçük bir tencereyi ocağa alalım tereyağı, tuz ve suyu koyup tereyağı eriyinceye ve kaynamaya başlayınca kadar karıştıralım
*Kaynadığında içine unu koyup hızlıca karıştıralım homojen bir hamur halini alınca bu hamuru kaşıkla eze eze 2 dakika kavurmaya devam edelim
*Hamurumuzu bir kenara alalım, soğumasını bekleyelim, soğuduğunda içine dört tane orta boydaki yumurtayı teker teker ekleyerek elimizle iyice yedirelim, başlangıçta hamur toparlanmayacak gibi gözükse de siz yoğurmaya devam edin, güzel bir kıvam alacaktır
*Hamurumuz hazır bir sıkma torbasının ucunu baş parmak kalınlığında keselim ve hamurumuzu içine dolduralım
*Yağlı kağıt serili fırın tepsimize yuvarlak şekilde sıkalım
*175° önceden iyice ısıtılmış fanlı fırına atalım tamamen pişene kadar kapağını açmayalım, yaklaşık 35 dakikada üzerleri sütlü kahve rengini alacaktır Pişme süresi fırından fırına değişir sizler üzeri kahverengileştiğinde fırından alabilirsiniz Çıkardığımız donut eklerlerimiz soğuyadursun, biz kremaya geçelim
*Krema için kremşanti hariç malzemeleri bir tencereye alıp tel çırpıcı ile güzelce karıştıralım, topak kalmadığında ocağa alalım ve orta ateşte fokurdayana kadar sürekli karıştırarak pişirelim
*Pişen kremayı kenara alalım, ılıdığın da içine toz halinde kremşantiyi boşaltıp iyice karıştıralım
*Bu sırada soğumuş olan eklerlerimizi yanlardan keserek içine bu kremayı ister bir çay kaşığı yardımıyla isterseniz de sıkma torbası yardımıyla doldurun
*Daha sonra eklerlerimizi teker teker ganajmıza batırarak üzerlerine istediğimiz süsleme malzemelerini serpelim
*Donut eklerlerimiz minimum 23 saat buzdolabında beklediğinde servise hazır hale gelecektir
Afiyet olsun?
*100 gram tereyağı
*1 tutam tuz
*1 su bardağını azıcık geçecek kadar su
*1,5 su bardağı un
*4 orta büyüklükte yumurta
Kreması için;
*4 su bardağı süt
*4 yemek kaşığı tepeleme un
*2 yemek kaşığı nişasta
*1 yumurta
*1 su bardağı toz şeker
*1 paket vanilya
*1 poşet sade veya kakaolu krem şanti
Ganajı için;
*200 ml sıvı krema
*80 gram bitter çikolata
*80 gram sütlü çikolata
*1 tatlı kaşığı tereyağı
Üzeri için;
*Renkli şekerlemeler
*Hindistan cevizi
*Toz antep fıstığı vs
Donut Ekler Tarifi Yapılışı Hepinize merhaba hanımlar ? bugün sizlere hem görünümüyle hem tadıyla görenlerde yiyenlerde hayranlık oluşturacak bir tarifim var? geçenlerde AVM ‘de gezinirken donut standı gördüm hemen bir tane aldım tabi Ben bildiğimiz mayalı hamurun kızartılmasıyla yapılan donutlardan beklerken bir baktım görüntü donut, tadı ise benim eklerimin aynısı?hemen işe koyuldum ve sizler için aynısını yaptım muhakkak kaydetmeli, denemelisiniz benden söylemesi Buyrun tarife;
1
*Öncelikle Ganaj hazırlayıp soğumaya bırakacağız bunun için sıvı kremayı küçük bir sos tenceresine alalım,ocağın altını yakalım ve kenarlardan kaynamaya başladığı anda ocaktan alıp içine çikolataları parçalayarak atalım
*Sürekli karıştırarak çikolataları eritelim homojen hale gelsin
*İçine tereyağını atıp tekrar karıştıralım bir kenarda dinlenmeye bırakalım durdukça koyulaşacak, 2 saat oda ısısında donutlarımızı batırabileceğimiz kıvama gelecektir
*Şimdi hamurumuza geçiyoruz, küçük bir tencereyi ocağa alalım tereyağı, tuz ve suyu koyup tereyağı eriyinceye ve kaynamaya başlayınca kadar karıştıralım
*Kaynadığında içine unu koyup hızlıca karıştıralım homojen bir hamur halini alınca bu hamuru kaşıkla eze eze 2 dakika kavurmaya devam edelim
*Hamurumuzu bir kenara alalım, soğumasını bekleyelim, soğuduğunda içine dört tane orta boydaki yumurtayı teker teker ekleyerek elimizle iyice yedirelim, başlangıçta hamur toparlanmayacak gibi gözükse de siz yoğurmaya devam edin, güzel bir kıvam alacaktır
*Hamurumuz hazır bir sıkma torbasının ucunu baş parmak kalınlığında keselim ve hamurumuzu içine dolduralım
*Yağlı kağıt serili fırın tepsimize yuvarlak şekilde sıkalım
*175° önceden iyice ısıtılmış fanlı fırına atalım tamamen pişene kadar kapağını açmayalım, yaklaşık 35 dakikada üzerleri sütlü kahve rengini alacaktır Pişme süresi fırından fırına değişir sizler üzeri kahverengileştiğinde fırından alabilirsiniz Çıkardığımız donut eklerlerimiz soğuyadursun, biz kremaya geçelim
*Krema için kremşanti hariç malzemeleri bir tencereye alıp tel çırpıcı ile güzelce karıştıralım, topak kalmadığında ocağa alalım ve orta ateşte fokurdayana kadar sürekli karıştırarak pişirelim
*Pişen kremayı kenara alalım, ılıdığın da içine toz halinde kremşantiyi boşaltıp iyice karıştıralım
*Bu sırada soğumuş olan eklerlerimizi yanlardan keserek içine bu kremayı ister bir çay kaşığı yardımıyla isterseniz de sıkma torbası yardımıyla doldurun
*Daha sonra eklerlerimizi teker teker ganajmıza batırarak üzerlerine istediğimiz süsleme malzemelerini serpelim
*Donut eklerlerimiz minimum 23 saat buzdolabında beklediğinde servise hazır hale gelecektir
Afiyet olsun?