Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Donut

Donut

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
,


Çikolatalı krema için

2 yumurtanın sarısı
15 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı süt
14 su bardağı toz şeker
Bir tutam tuz
80 g eritilmiş bitter çikolata
1 çay kaşığı vanilya özü
1 yemek kaşığı tereyağı
Çikolatalı donut için

120 g bitter çikolata
80 g tereyağı
34 su bardağı toz şeker
1 yumurta
2 tatlı kaşığı vanilya özü
4 su bardağı un
Yarım su bardağı kakao
1 yemek kaşığı kabartma tozu
Yarım tatlı kaşığı karbonat
Bir tutam tuz
15 su bardağı yayık ayranı
Kızartmak için

Ayçiçek yağı
Çikolatalı glazür için

50 g tereyağı
2 yemek kaşığı süt
2 tatlı kaşığı mısır şurubu
1 tatlı kaşığı vanilya özü
60 g bitter çikolata
1 su bardağı pudra şekeri
Üzeri için

Beyaz çikolata
Rendelenmiş sütlü çikolata
Bitter çikolata şekerlemesi
Donut hazırlanışı
Çikolata kreması için, yumurta sarıları, mısır nişastası, süt, toz şeker ve bir tutam tuzu bir sos tenceresine alın Tel çırpıcı ile sürekli karıştırarak pişirin Ocaktan alıp içine, küçük parçalara böldüğünüz çikolatayı ekleyin ve eriyene kadar karıştırın Vanilya özü ve tereyağını ilave edip karıştırmaya devam edin Karışımı bir kaba aktarıp üzerini streç film ile kapatın ve buzdolabında 23 saat bekletin
Donut için, küçük parçalara böldüğünüz çikolatayı ısıya dayanıklı bir kaba alın ve mikrodalga fırında eritin Karıştırıp kenara alın Tereyağı ve toz şekeri çırpma kabına alıp krema kıvamına gelinceye kadar çırpın Yumurta, vanilya özü ve erittiğiniz çikolatayı ekleyip çırpmaya devam edin Ayrı bir kapta un, kakao, kabartma tozu, karbonat ve bir tutam tuzu harmanlayın Tereyağlı karışımı ve yayık ayranını ekleyip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar karıştırın Hamuru streç filmle sarıp buzdolabına alın ve 30 dakika bekletin
Hamuru unladığınız tezgaha yayın ve bir merdane yardımıyla 23 santim kalınlıkta olacak şekilde açın Yuvarlak bir kalıp yardımıyla hamurdan parçalar kesin Daha sonra küçük bir kalıpla hamurların tam göbeğinden ufak yuvarlaklar çıkarın Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın Kestiğiniz hamurları kızgın yağda renkleri dönünceye kadar kızartın Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin Çikolatalı kremayı çok ince uçlu bir sıkma torbasına alın Donutların her birinden 34 delik açarak içlerine çikolatalı kremayı sıkın
Glazür için, tereyağı, süt, mısır şurubu ve vanilya özünü küçük bir tencereye alın Karıştırarak ısıtın ve ocaktan alın Küçük parçalara böldüğünüz çikolatayı ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın Pudra şekerini de ilave edip karıştırmaya devam edin Her bir donutu glazüre batırın Bir servis tabağına alıp 15 dakika bekletin Rendelenmiş çikolatalar ve bitter çikolata şekerlemesi ile süsleyip servis yapın

 
858,505Konular
982,809Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt