iltasyazilim
FD Üye
Tam Tadında Çikolatalı Donut Tarifi İçin Malzemeler
Yarım su bardağı ılık süt Yarım çay bardağı ılık su Yarım su bardağı toz şeker 80 gram eritilmiş tereyağı 2 adet yumurta 2 paket vanilya 42 gramlık yaş maya Yarım çay kaşığı tuz 5 su bardağı un Sos;
3 paket sütlü çikolata 1 paket süt kreması Süslemek için;
Küçük şekerler Tam Tadında Çikolatalı Donut Tarifi Yapılışı
Derince yoğurma kabına un hariç tüm malzemeleri katıyoruz Kattığımız malzemeleri karıştırdıktan sonra ununu da katıp kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuruyoruz Hamurun üzerini örtüp 25 dakika kadar mayalandırıyoruz Mayalanan hamuru tezgah üzerine alıp ikiye ayırıyoruz Açacağımız tezgahın üzerine biraz un serpip normal incelikte hamuru açıyoruz (1 5 2 santimetre) Öncelikle su bardağıyla kesiyoruz Sonra da küçük bir aparatla ortasını çıkarıyoruz Tüm u bu şekilde yaparak bitiriyoruz Donutları bir tepsiye alıp 1015 dakika bekletiyoruz Derin bir tencereye bol sıvı yağ koyuyoruz Yağı ısıtıp ocağın altını kısıyoruz Donutları üçerli dörderli yağın içine atıyoruz Çok çabuk kızardığı için sürekli çevirerek pembeleşene kadar çevirerek kızartıyoruz Kızaran hamurları yağlı kağıt üzerine alıyoruz Hamurun tamamını bitirdikten sonra soğutup benmari usulü erittiğimiz çikolataya batırıyoruz Süslemelerini yapıyoruz NOT Çikolatayı benmari usulü eritip süt kremasıyla karıştırıp birbirene yediriyoruz İkinci NotBereketli bir hamur olduğu için ikiye ayırdığımız bezenin bir tanesini buzluğa atıp istediğiniz zaman kullanabilirsiniz Afiyet Olsun
Yarım su bardağı ılık süt Yarım çay bardağı ılık su Yarım su bardağı toz şeker 80 gram eritilmiş tereyağı 2 adet yumurta 2 paket vanilya 42 gramlık yaş maya Yarım çay kaşığı tuz 5 su bardağı un Sos;
3 paket sütlü çikolata 1 paket süt kreması Süslemek için;
Küçük şekerler Tam Tadında Çikolatalı Donut Tarifi Yapılışı
Derince yoğurma kabına un hariç tüm malzemeleri katıyoruz Kattığımız malzemeleri karıştırdıktan sonra ununu da katıp kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuruyoruz Hamurun üzerini örtüp 25 dakika kadar mayalandırıyoruz Mayalanan hamuru tezgah üzerine alıp ikiye ayırıyoruz Açacağımız tezgahın üzerine biraz un serpip normal incelikte hamuru açıyoruz (1 5 2 santimetre) Öncelikle su bardağıyla kesiyoruz Sonra da küçük bir aparatla ortasını çıkarıyoruz Tüm u bu şekilde yaparak bitiriyoruz Donutları bir tepsiye alıp 1015 dakika bekletiyoruz Derin bir tencereye bol sıvı yağ koyuyoruz Yağı ısıtıp ocağın altını kısıyoruz Donutları üçerli dörderli yağın içine atıyoruz Çok çabuk kızardığı için sürekli çevirerek pembeleşene kadar çevirerek kızartıyoruz Kızaran hamurları yağlı kağıt üzerine alıyoruz Hamurun tamamını bitirdikten sonra soğutup benmari usulü erittiğimiz çikolataya batırıyoruz Süslemelerini yapıyoruz NOT Çikolatayı benmari usulü eritip süt kremasıyla karıştırıp birbirene yediriyoruz İkinci NotBereketli bir hamur olduğu için ikiye ayırdığımız bezenin bir tanesini buzluğa atıp istediğiniz zaman kullanabilirsiniz Afiyet Olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.