iltasyazilim
FD Üye
Dört Renkli Börek Tarifi İçin Malzemeler
*5 adet yufka
*3 adet patates
*300 gr ıspanak
*3 adet havuç
*300 gr kıyma
*Kuru soğan
*Sıvı yağ, tuz, karabiber, pulbiber
Dört Renkli Börek Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle tüm malzemeleri kavuruyorum, kıyma ve soğan, haşlanmış patatesler soğan ve biraz salça ekleyerek kavuruyorum
*Havuç tek olarak kavuruyorum, ıspanakları soğan ile kavuruyorum, tabi hepsinin tuzunu ve baharatlarını kavururken ekliyorum
*Havuç hariç diğerlerini karabiber ve pulbiber ekledim
*Baharat isteğe bağlıdır
*Sıvı yağı ve su karışımı sürdüğüm yufkaya yarım ay şeklinde katlayıp kavurduğum malzemeleri ekleyip öyle rulo şeklinde sarıyorum
*Beşinci yufkayı serip üzerine sıvı yağ ve su karışımını sürüp rulo yapıp sardığım diğer yufkaların iki tane altta iki tane üstte kalacak şeklinde koyup altta kalan son yufkayı sarıyorum
*Ortadan ikiye kesip buzdolabı poşetine koyup buzlukta bir saat bekletiyorum
*Sonra dilimleyip kenarlarına yumurta sarısı sürüp fırına atıyorum
*200 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim
*5 adet yufka
*3 adet patates
*300 gr ıspanak
*3 adet havuç
*300 gr kıyma
*Kuru soğan
*Sıvı yağ, tuz, karabiber, pulbiber
Dört Renkli Börek Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle tüm malzemeleri kavuruyorum, kıyma ve soğan, haşlanmış patatesler soğan ve biraz salça ekleyerek kavuruyorum
*Havuç tek olarak kavuruyorum, ıspanakları soğan ile kavuruyorum, tabi hepsinin tuzunu ve baharatlarını kavururken ekliyorum
*Havuç hariç diğerlerini karabiber ve pulbiber ekledim
*Baharat isteğe bağlıdır
*Sıvı yağı ve su karışımı sürdüğüm yufkaya yarım ay şeklinde katlayıp kavurduğum malzemeleri ekleyip öyle rulo şeklinde sarıyorum
*Beşinci yufkayı serip üzerine sıvı yağ ve su karışımını sürüp rulo yapıp sardığım diğer yufkaların iki tane altta iki tane üstte kalacak şeklinde koyup altta kalan son yufkayı sarıyorum
*Ortadan ikiye kesip buzdolabı poşetine koyup buzlukta bir saat bekletiyorum
*Sonra dilimleyip kenarlarına yumurta sarısı sürüp fırına atıyorum
*200 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim