Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Dosa nedir ve nasıl yapılır? Hint krebi dosa içinde ne var?

Dosa nedir ve nasıl yapılır? Hint krebi dosa içinde ne var?
0
211

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139

Hintlilerin meşhur tarifi olan dosa, Türk mutfağında kahvaltıların vazgeçilmezi olan krebe çok benziyor. İçerisinde kullanılan malzemelerden lezzetini alan dosa, ister ekmek niyetine isterseniz de tek başına tüketebilirsiniz. Peki dosa nedir ve nasıl yapılır? Hint mutfağının meşhur dosa tarifi nasıl hazırlanır?



Bazı ülkeler vardır ki, kültürüyle tüm dünyanın ilgisini çeker. Hindistan bu ülkelerden bir tanesidir. Çünkü müzikleriyle, filmleriyle, sokaklarıyla, insanlarıyla ve daha da önemlisi yemekleriyle, dünyada eşi benzeri bulunmayan bir yerdir. Hindistana gidip de mutfağına hayran kalmamak mümkün değil. Hindistanda vejetaryen olduğunuzu söylediğinizde lakto vejetaryen olduğunuz düşünülüyor, yani süt ve süt ürünleri tüketen vejetaryen. Hindistanda vejetaryenler yumurta yemedikleri için, her tür krep, pasta, tatlıların yumurtasız kabartma yöntemlerini biliyorlar. Bugün sizlere vereceğimiz daso tarifini de hint mutfağının spesyalitelerinden.  Bu krep, yemeklerin yanında yenebileceği gibi, tek başına (sambar ve hint ketcabı olan çatnilerle) kahvaltılık olarak da tüketilebilir.

Tu9U8_1661939658_5218.jpg

DOSA TARİFİ:

MALZEMELER

3 ölçü kabı beyaz pirinç
1/4 ölçü kabı esmer pirinç
1 ölçü kabı kuru börülce
1 çay kaşığı çemen tohumu
1/2 ölçü kabı süt
1/2 limonun suyu
tuz
pişirmek için sıvı yağ

91ACo_1661938885_0025.jpg

YAPILIŞI

Sütü cam bir kaseye alın ve limon suyunu ekleyip sütü kestirmek için kenarda bekletin.

Pirinçleri karıştırın ve sudan geçirerek, en az 2-3 saat suyun içinde bekletin.

Aynı şekilde börülceyi de ayrı bir kapta suyun içinde 2-3 saat çemen tohumuyla birlikte bekletin.

xvbb9_1661938939_0278.jpg

Daha sonra önce pirinci suyuyla, ardından çemenli börülceyi suyuyla ayrı ayrı robottan geçirip sıvı bir bulamaç haline getirin. Ardından bu iki ayrı bulamacı tek kapta birleştirin ve karıştırın.

Bulamaçla kesik sütü karıştırın. istediğiniz kadar tuz koyun. Daha sonra kepçeyle tavaya alarak tek tek pişirin.

Afiyet olsun...


 

Similar threads

Ermeni mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden olan topik, kalabalık sofralarda mutlaka yapılması gereken başlangıç olarak servis edebileceğiniz bir yemektir. İçi enfes dolgulu olan topik kısa sürede pişirmek isterseniz hazırladığımız tarifi deneyebilirsiniz. Topik patates ya da un ile...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
Hardal özellikle etin yanına çok yakışan bir sos. Hardalı marketlerde kolayca bulabileceğiniz gibi evinizde de yapabilirsiniz. Katkısız doğal bir hardal sosu yapmak isteyenler için tarifini hazırladık. Hardal nedir ve evde hardal sos nasıl yapılır? Hardal sosun içinde neler var? Tarifi bugünkü...
Cevaplar
0
Görüntüleme
78
Bolu'dan gelen imaret çorbası tarihi Osmanlı döneminden geliyor. Hem kokusu hem de görseli bile iştah açan İmaret çorbası, farklı çorba tarifleri arayanların ilgisini çekecek. Peki İmaret çorbası nedir ve İmaret çorbası nasıl yapılır? Osmanlı zamanında maddi durumu iyi olmayan kişilere...
Cevaplar
0
Görüntüleme
58
Karadeniz'in en meşhur lezzetleri arasında yer alan Hamsiköy sütlacının ismi Trabzon ilinin Maçka ilçesine bağlı Hamsiköy'den alıyor. Siz de ev halkını mis gibi bir sütlaçla sevindirmek, evinize gelen misafirlere lezzetiyle akıllara kazınan bir tatlı ikram etmek isterseniz sizler için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
Muhteşem dokusuyla hafif lezzetiyle baş tacı olmaya layık bir tarif olan Japon Cheesecake aslında sosyal medyada çok sık gördüğümüz lezzettir. Yumuşacık pamuk gibi yapısıyla dokunma hissi uyandıracak şimdiye kadar verdiklerimizden farklı Japon usulü bir cheesecake ile karşınızdayız. Peki Japon...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
858,496Konular
981,669Mesajlar
29,742Kullanıcılar
yakshaSon üye
Üst Alt