Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

dost ile ilgili hikaye

dost ile ilgili hikaye
0
157

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
dost ile ilgili hikayeler

Dostluk İle ilgili bir hikaye
Colde yolculuk eden iki arkadaş hakkında bir hikaye anlatılır
Yolculuğun bir aşamasında iki arkadaş tartışırlar biri otekine bir tokat atar Tokadı
yiyenin canı cok yanar ama tek kelime etmez ve kum uzerine şu sozleri yazar

‘BUGUN EN IYI ARKADASIM BANA BIR TOKAT ATTI’

Yıkanabilecekleri bir vahaya rastlayana dek yurumeyi surdururlerTokadı yiyen yıkanırken bir batağa saplanır, boğulmak uzereyken arkadaşı tarafından kurtarılır Boğulmak uzere olan arkadaş tam kurtulduktan sonra bir kaya parcası uzerine şu sozleri kazır:

‘BUGUN EN IYI ARKADASIM BENIM HAYATIMI KURTARDI’
Tokadı vuran ve sonra arkadaşının hayatını kurtaran kişi ona şoyle der; senin canını yaktığımda bunu kum uzerine yazın ama şimdi kayaya kazıyorsunNEDEN?
Obur arkadaş ona şoyle cevap verir:’Biri bizi incittiğinde bunu kum uzerine yazmalıyız ki bağışlama ruzgarı estiğinde onu silebilsin Ama biri bize İYİ bir şey
yaparsa onu kayaya kazımalı ki onu hicbir ruzgar yok etmesin’

Guneş ve Ruzgar, hangisinin daha guclu olduğu konusunda tartışırlar Ve ruzgar

Sana benim daha guclu olduğumu kanıtlayacağım der

Şuradaki yaşlı adamı goruyor musun hani şu ustunde palto olan Bahse girerim o paltoyu ustunden senden cok daha cabuk sokup alabilirim

Bu denemeye razı olan guneş bir bulutun arkasına gizlenir ve ruzgar bir fırtına gucuyle esmeye başlar Ancak ruzgar şiddetini ne kadar artırırsa yaşlı adam da paltosuna o kadar sarınır Sonunda ruzgar pes edip durulur ve guneş bulutun arkasından cıkarak yaşlı adama sıcacık gulumser Bunu goren yaşlı adamın yuzunde bir hoşnutluk ifadesi belirir Ve paltosunu cıkarır

İddiayı kazanan guneş ruzgara;

Dostluk ve Naziklik her zaman haşinlik ve zorbalıktan daha gucludurder

Dostluk ile ilgili Hikaye
Bir gece vakit geceyarısına doğru Alabama otoyolunun kenarında duran bir zenci kadın gordum Bardaktan boşanırca yağan yağmura rağmen, bozulan arabasının dışında duruyor ve dikkati cekmeye calışıyordu Gecen her arabaya el sallıyordu Yanında durdum

60'li yıllarda bir beyazın bir zenciye hem de Alabama'da yardıma kalkışması pek olağan şeylerden değildi Onu kente kadar goturdum Bir taksi durağına bıraktım Ayrılırken ille de adresimi istedi, verdim

Bir hafta sonra kapım calındı Muazzam bir konsol televizyon indiriyordu adamlar Bir de not ekliydi, armağanda

Gecen gece otoyolda bana yardımınıza teşekkur ederim O korkunc yağmur sadece elbiselerimi değil, ruhumu da sırılsıklam etmişti Kendime guvenimi yitirmek uzereydim, siz cıka geldiniz Sizin sayenizde olmekte olan kocamın yatağının baş ucuna zamanında ulaşmayı başardım Biraz sonra son nefesini verdi

Allah bana yardım eden sizi ve başkalarına karşılık beklemeksizin yardım eden herkesi korusun! En iyi dileklerimle

Dostluk ile ilgili başka bir hikaye

Seruvendir yaşamak; ne getirir, ne goturur belli olmaz, bir gun ağlar, bir gun gulersin

En umutsuz anında; yaşlar suzulurken yanaklarından, birden donuverir hatırladığında Işığın olur, karanlıkları delersin Ya da katılırken kahkahalarla, yuzunde acan gulleri gostermek istediğin Belki yanı başında belki cok uzaklarda, ama bir yurek atışı kadar yakındır sana

Kasvetli bir sabaha merhaba dediğinde gulerek, ya da duz yolda tokezlediğinde, ellerini avuclarında hissedersin

Coğu zaman yalnızsındır kalabalıklarda, sahte gulucuklere sahte gulucuklerle karşılık verirsin

İlişkiler vıcık vıcık; menfaat, ihanet, riya vardır hep etrafında Tiksinirsin

Hani bazen manasızdır yaşamak Ot gibiyim der dalar gidersin Bir film şeridi gibi gecerken yaşadıkların, Bir iki kareye takılır gozlerin O karelerden sevgi akar damarlarına Birden canlanır, dirilir, guclenirsin Dort elle sarılırsın sonra hayata Meydan okursun, kafa tutarsın Dunyayı sırtlayıp gidesin gelir Ben de buradayım dersin

Bir kucak acarsın, kolların dunyayı sarar Bir gulumser, icinde cicekler acar, yureğinde mevsim ilkbahar olur

Yanında yuksek sesle duşunur, en mahrem sırlarına ortak edersin Kimi zaman kalbini kırdığın, kimi zaman gonlunu aldığın olur Almadan veren, cağırmadan gelen, vedasız gidendir

Gun olur araya yollar, yıllar Ama hep taze sımsıcaktır anılar Hatırlayınca gulumsersin

Korkmazsın Buz uzerine yazılı değildir yitip gitmez Onunla alıp verdiklerin

Bilirsin

O benim CAN DOSTUMdersin