iltasyazilim
FD Üye
Fazla samimi iki arkadaş ve arkadaşlardı Ama bir tanesine çok açıkgöz , atılgan ve hareketli, diğeri ise çok saf , doğru ve sessizdiBir gün açıkgöz olan arkadaş , diğer arkadaşın yanına giderek işlerinin bozulduğunu söyler ve kendisinden para ister Cana Yakın dostu onu hiç kırmaz ve elindeki tüm parayı arkadaşına verirArkadaşı bu parayla işlerini düzeltirBir vakit daha sonra açıkgöz olan yeniden arkadaşının yanına gider ve onun evlenmek üzere olan nişanlısını çok beğendiğini ve kendisine vermesini isterArkadaşı fazla şaşırır, ne diyeceğini bilemez
Fakat aralarında o kadar kuvvetli bir sevgi vardir ama arkadaşına hayır diyemez, nişanlısını arkadaşına verir
Vakit içinde Saf olanın işleri bozulur ve ansızın arkadaşı aklına kazanç
(ben ona sıkıştığında iyilik yapmıştım diyerek) arkadasının iş yerine gider ve hedeflemek için meslek ister
Arkadaşı ona meslek vermez Bizimki pişmanlik ve üzüntü içinde geri döner ama yinede arkadaşına kızamaz
Bir gün sokakta dolaşırken yanına hasta ve ihtiyar bir adam yaklaşır Yoksul olduğu için ilâç alamadağını söyler
Bizimki ihtiyar adamcağıza acır, istedigi ilâçlarî alır ve adamcağıza verir
Kısa bir zaman sonradan ihtiyar adamın öldüğünü duyar
Ihtiyar adam fazla zengindir ve tüm mirasını ona bırakmıştır
Saf adam bundan böyle zengindir
Biraz da sevdiği dostuna kırgınlığından nedeniyle dostunun işyerinin karşısında bir konut alır ve oraya yerleşir
Bir gün evinin kapısını dilenci bir kadın çalar Yaşlı bayan çok aç olduğunu, kendisine yemek vermesini ister
Bizim saf hiç acele ile kadını içeri alır karnını doyurur,
Kimsesi olmadığını öğrendiği kadına ; Kendisinin de yanlız olduğunu söyler ve bu evde birlikte yaşayalım sen evin işlerini ve yemekleri yaparsın der, ihtiyar bayan hiç hesapsızca kabul eder
Bir zaman daha sonra yaşlı kadın bizimkine, kendine yerinde bir kız bulup evlenmesini söyler,
Bizimki böyle bir kıza nasıl ulaşacağını, kendisinin tanidığı olmadığını söyler
Yaşlı kadın ona uygun bir kız tanıdığını ve kendisiyle görüştürebileceğini söyler
Görüşmeler sonucunda evlenmeye karar verilir ve nikah davetiyeleri basılır
Bizimkisi küskün olduğu halde fazla samimi dostunu yinede unutamamıştır Azıcık da geldiği konumu görmesi açısından arkadaş canlısı arkadaşına da davetiye gönderir
Nikah günü kazanç çatar Saf adam nikah salonunda bir şeyler bildirmek isteğiyle mikrofonu alır ve başlar yaşadıklarını anlatmaya ;
Önceden fazla sevdiğim bir dostum vardı Bir gün işleri bozulunca benden borç para istedi elimdeki tüm parayı verdim Evlenmek üzere olduğum nişanlımı çok beğendigini söyleyerek benden istediÇok üzülerek onu da kendisine verdim Çünkü biz reel dosttuk onun üzülmesini istemedimİşlerim bozuldugunda onun fabrikasina gittim ve çalişmak için kendisinden iş istedim Bana iş vermediÇok üzüldüm, fakat yinede arkadaşıma kızmıyorum Çünkü biz reel dosttuk
Bu konusma üzerine kurnaz olan arkadaşı daha fazla dayanamaz mikrofonu eline alır ve baslar konuşmaya;
Benim de çok eskiden fazla sevdiğim bir dostum vardı İşlerim bozulduğunda kendisinden para istedim, tüm parasını bana verdi Sonra ondan nişanlısını istedim, üzülerek nişanlısını da verdi
Nişanlısını istememin nedeni ise o kadının arkadaşıma değer olmamasıydı
Çünkü O bayan (Yaşam kadınıydı ) Kendisi fazla saf olduğu için arkadaşımı o kadından bu şekilde kurtardım
İşleri bozulduğunda gelip benden meslek istedi,
Arkadaşımı kendi emrimde çalıştıramazdım, o yüzden meslek vermedim
Günün birinde karşılaştığı yaşlı adam benim babamdı
Babam vefat etmek üzereydi, onu arkadaşımın yanına ben gönderdim ve mirasını ona ben bıraktırdım
Evine gelen dilenci bayan benim annemdi
Ona bakıp iyi yaşamasını sağlamak için gönderdim
şimdi evlenmekte olduğu birey de benim kız kardeşim
Onu arkadaşımla evlenmesine ben iknâ ettim
Herşey senin içindi
Hikayeden alınacak anafikir :İnsan dostu için yaptıklarını zorunlu kalmadıkça açıklamaz Tüm yakın olma duyduklarınıza birde bu gözle bakınSiz farketmeden sizin için kimbilir neler yaptılar sadece sizin için
El Birliğiyle Dostluğa ve dostlarımıza Sahip Çıkalım *
Fakat aralarında o kadar kuvvetli bir sevgi vardir ama arkadaşına hayır diyemez, nişanlısını arkadaşına verir
Vakit içinde Saf olanın işleri bozulur ve ansızın arkadaşı aklına kazanç
(ben ona sıkıştığında iyilik yapmıştım diyerek) arkadasının iş yerine gider ve hedeflemek için meslek ister
Arkadaşı ona meslek vermez Bizimki pişmanlik ve üzüntü içinde geri döner ama yinede arkadaşına kızamaz
Bir gün sokakta dolaşırken yanına hasta ve ihtiyar bir adam yaklaşır Yoksul olduğu için ilâç alamadağını söyler
Bizimki ihtiyar adamcağıza acır, istedigi ilâçlarî alır ve adamcağıza verir
Kısa bir zaman sonradan ihtiyar adamın öldüğünü duyar
Ihtiyar adam fazla zengindir ve tüm mirasını ona bırakmıştır
Saf adam bundan böyle zengindir
Biraz da sevdiği dostuna kırgınlığından nedeniyle dostunun işyerinin karşısında bir konut alır ve oraya yerleşir
Bir gün evinin kapısını dilenci bir kadın çalar Yaşlı bayan çok aç olduğunu, kendisine yemek vermesini ister
Bizim saf hiç acele ile kadını içeri alır karnını doyurur,
Kimsesi olmadığını öğrendiği kadına ; Kendisinin de yanlız olduğunu söyler ve bu evde birlikte yaşayalım sen evin işlerini ve yemekleri yaparsın der, ihtiyar bayan hiç hesapsızca kabul eder
Bir zaman daha sonra yaşlı kadın bizimkine, kendine yerinde bir kız bulup evlenmesini söyler,
Bizimki böyle bir kıza nasıl ulaşacağını, kendisinin tanidığı olmadığını söyler
Yaşlı kadın ona uygun bir kız tanıdığını ve kendisiyle görüştürebileceğini söyler
Görüşmeler sonucunda evlenmeye karar verilir ve nikah davetiyeleri basılır
Bizimkisi küskün olduğu halde fazla samimi dostunu yinede unutamamıştır Azıcık da geldiği konumu görmesi açısından arkadaş canlısı arkadaşına da davetiye gönderir
Nikah günü kazanç çatar Saf adam nikah salonunda bir şeyler bildirmek isteğiyle mikrofonu alır ve başlar yaşadıklarını anlatmaya ;
Önceden fazla sevdiğim bir dostum vardı Bir gün işleri bozulunca benden borç para istedi elimdeki tüm parayı verdim Evlenmek üzere olduğum nişanlımı çok beğendigini söyleyerek benden istediÇok üzülerek onu da kendisine verdim Çünkü biz reel dosttuk onun üzülmesini istemedimİşlerim bozuldugunda onun fabrikasina gittim ve çalişmak için kendisinden iş istedim Bana iş vermediÇok üzüldüm, fakat yinede arkadaşıma kızmıyorum Çünkü biz reel dosttuk
Bu konusma üzerine kurnaz olan arkadaşı daha fazla dayanamaz mikrofonu eline alır ve baslar konuşmaya;
Benim de çok eskiden fazla sevdiğim bir dostum vardı İşlerim bozulduğunda kendisinden para istedim, tüm parasını bana verdi Sonra ondan nişanlısını istedim, üzülerek nişanlısını da verdi
Nişanlısını istememin nedeni ise o kadının arkadaşıma değer olmamasıydı
Çünkü O bayan (Yaşam kadınıydı ) Kendisi fazla saf olduğu için arkadaşımı o kadından bu şekilde kurtardım
İşleri bozulduğunda gelip benden meslek istedi,
Arkadaşımı kendi emrimde çalıştıramazdım, o yüzden meslek vermedim
Günün birinde karşılaştığı yaşlı adam benim babamdı
Babam vefat etmek üzereydi, onu arkadaşımın yanına ben gönderdim ve mirasını ona ben bıraktırdım
Evine gelen dilenci bayan benim annemdi
Ona bakıp iyi yaşamasını sağlamak için gönderdim
şimdi evlenmekte olduğu birey de benim kız kardeşim
Onu arkadaşımla evlenmesine ben iknâ ettim
Herşey senin içindi
Hikayeden alınacak anafikir :İnsan dostu için yaptıklarını zorunlu kalmadıkça açıklamaz Tüm yakın olma duyduklarınıza birde bu gözle bakınSiz farketmeden sizin için kimbilir neler yaptılar sadece sizin için
El Birliğiyle Dostluğa ve dostlarımıza Sahip Çıkalım *