Double Crust Apple Pie elmalı pay apple pay elmalı pie elmalı pie tarifi apple tarifi nasıl yapılır 1548686773 1548686773 doublecrustapplepieelmalipay5c4f15b97eb79doublecrustapplepieelmalipay5c4f15b97eb79 http:bp0bloggercomlxzhkipFQiERYWWkHsxViIAAAAAAAAAAkva18YyJAQi4s400PC1700591JPG Amerika'da annelerin çocuklarına hediye ettiği geleneksel yemek tariflerinin yer aldığı Better Homes and Gardens'ın yemek yemek kitabından yaptım bu elmalı payı Tarifte pay hamurumuna hiç şeker katılmıyordu lakin ben 1 kaşık değin şeker ilave ettim Ancak piştikten sonra farkettim ama orjinal tanımlama ile yapılırsa lezzetlerin ağızda birbirine karışması fazla daha güzel olacak Tercihi size bırakıyorum İşte tanımlama; Malzemeler Pay hamuru için 2 bardak un 12 kadeh tereyağ tereyağ (minik parçalara indirimli) 67 yemek kaşığı soğuk su Elmalı iç için 34 adet kabukları soyulmuş ve ince ince dilimlenmiş elma 1 yemek yemek kaşığı limon suyu Yarım bardaktan 1 parmak artı şeker 2 yemek yemek kaşığı un Yarım tatlı kaşığı tarçın Yarım kadeh iri doğranmuş ceviz id Yapılışı Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın Önce unu ve tereyağını parmaklarınızla birbirine yedirin ağır ağır soğuk su ilave ederek hamuru yoğurun Sertçe bir hamur olmalı ve çok uzun süre yoğurmamalısınız Somurtkan takdirde hamur fazla yumuşar ve yapışmaya başlar Tart hamurlarında hamurun kıvamı tuttuğunda hamuru streç folyoya sarar, buzdolabında yarım saat dinlendiririm Bu Nedenle hamurun içindeki tereyağı tekrar eski katı formuna kavuşur Bu hamuru da 2'ye bölüp aynı şekilde buzdolabında dinlenmeye bırakın 2324cm çapındaki tart kalıbınızı yağlayın Buzdolabında dinlendirdiğiniz hamurun bir parçasını alıp merdane ile açarak tart kalıbınıza döşeyin Kalıptan çoğalan kenarları öteki hamura ilave etmek üzere koparın Elmalı iç malzemelerini derin bir kapta iyice karıştırın Ilk kat hamuru serdiğiniz tart kalıbınıza elmalı içi boşaltın Buzdolabından hamurun 2 parçasını çıkarıp onu da merdane ile açın ve tartınızın üstünü kapatın Hamurun kenarlarını elinizle muhtemel olduğunca alttaki hamurun kenarlarıyla birleştirin Hamurun üstüne buhar çıkışını sağlamak için bıçakla V şeklinde delikler açın Tart kalıbınızın kenarlarını aliminyum folyo ile kaplayın Bu, uzun pişme süresinde hamurun tart kenarındaki kısımlarının fazla pişip kararmasını önleyecektir kaynak: kucukevinmutfagiblogspotcom