Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Dovğa Azerbaycan Mutfağı

Dovğa Azerbaycan Mutfağı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler

Yarım bardak geceden islağa konulmuş kuru nohut
2 bardak doğranmış kişniş
2 bardak doğranmış dereotu
½ bardak doğranmış ıspanak
½ bardak doğranmış taze sarımsak (sadece yaprakları)
½ bardak doğranmış nane
½ bardak bardak doğranmış maydanoz
3 bardak yoğurt
4 bardak su (yoğurt qatıdırsa daha fazla su ilave etmek olur, durudursa, daha az)
1 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
Bir bardağın üçte biri kadar yıkanmış yuvarlak pirinç
Zövg? göre tuz
Biber, süs için (zorunlu değil)



Tencerede yoğurt, sü, un ve yumurtayı karıştırın Düğümü ekleyin Ahşap kaşıkla d?yanmadan karıştırabilirkarıştırabilir (önemlidir yoksa doğva çürür) orta ateşte kaynatın Bu süreç yaklaşık 710 dakika çekecek





Kaynamaya başladığında yeşili ekleyin Arada karıştırabilirkarıştırabilir yaklaşık 78 dakika, veya pirinç yumuşalanad?k pişirin






İsteğe göre dovğanın üstü karabiberle süsleniyor Doğvanı buzdolabında soyudduqdan sonra da sofraya vermek olur Dovğa qatılaşdığında, ona biraz su ilave edip durulaşdırın Afiyet olsun!



 
858,496Konular
982,465Mesajlar
30,233Kullanıcılar
liam91Son üye
Üst Alt