iltasyazilim
FD Üye
Doyurucu İrmikli Elma Püresi +6 Tarifi İçin Malzemeler
*1 çay bardağı kaynamış soğumuş su
*1 tatlı kaşığı irmik
*Pekmez (isteğe göre )
Doyurucu İrmikli Elma Püresi +6 Tarifi Yapılışı
1 çay bardağı su cezveye alınır üzerine 2 tatlı kaşığı irmik konulur en küçük gözde kısık ateşte pişirilir
Zaten 2 dk da kaynıyor 1 dk da iyice şişmesi beklenir
O sırada 1 elma soyulup cam rende ile rendelenir
Az sulu kıvamlı olan İrmik kaseye dökülür üzerine rendelenmiş püre kıvamındaki elma konulur karıştırılır hemen ılık oluyor zaten bebeğimize tazecik hemen yedirilir
Ben pekmez koymadım elmanın kendi tadı ile hafif tatlı daha lezzetli olduğunu düşünüyorum
İsteyen pekmez veya 1 yaşını geçtiyse bal koyup içine bebe bisküvisi de ekleyebilir
Ben bunu 5 aylık bebeğime yaptım yedirdim
Biz devam sütüne geçmek zorunda kaldık doktorumuz da ek gıdaya da artık geçememiz gerektiğini söyledi
İlk hafta sadece elma püresi
*1 çay bardağı kaynamış soğumuş su
*1 tatlı kaşığı irmik
*Pekmez (isteğe göre )
Doyurucu İrmikli Elma Püresi +6 Tarifi Yapılışı
1 çay bardağı su cezveye alınır üzerine 2 tatlı kaşığı irmik konulur en küçük gözde kısık ateşte pişirilir
Zaten 2 dk da kaynıyor 1 dk da iyice şişmesi beklenir
O sırada 1 elma soyulup cam rende ile rendelenir
Az sulu kıvamlı olan İrmik kaseye dökülür üzerine rendelenmiş püre kıvamındaki elma konulur karıştırılır hemen ılık oluyor zaten bebeğimize tazecik hemen yedirilir
Ben pekmez koymadım elmanın kendi tadı ile hafif tatlı daha lezzetli olduğunu düşünüyorum
İsteyen pekmez veya 1 yaşını geçtiyse bal koyup içine bebe bisküvisi de ekleyebilir
Ben bunu 5 aylık bebeğime yaptım yedirdim
Biz devam sütüne geçmek zorunda kaldık doktorumuz da ek gıdaya da artık geçememiz gerektiğini söyledi
İlk hafta sadece elma püresi
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.