Dr Fikret fahişe rolünde faişe oyunları doktorlar dizisi fikret faişe oyunu fahişe oyunları yeşim ceren bozoğlu ayak Doktorlar dizisini sert dokturu fikret niçin zayıflıyor 25 KİLO VERDİ FAHİŞEYİ OYNADI! 1548637682 1548637682 drfikretfahiserolunde5c4e55f7d8415drfikretfahiserolunde5c4e55f7d8415 http:wwwgeccecomserviceMakeThumbaspx?Image webimageshaberyesimceren28mart&w 415&Alt webimageshaberhaberlrg AZMEDİP 25 YILDA 25 KİLO VEREN BOZOĞLU’NUN, BİR FAHİŞEYİ CANLANDIRDIĞI “OYUN FİLMİ CANNES FİLM FESTİVALİ YOLCUSU Doktorlar dizisinde Gestapo lakaplı Dr Fikret’i oynayan Yeşim Ceren Bozoğlu üç sene önce geçirdiği bir rahatsızlık sonucu 50 kilodan 92 kiloya çıktı Azmedip 25 yılda 25 kilo veren Bozoğlu’nun, bir fahişeyi canlandırdığı “Oyun filmi Cannes Film Festivali yolcusu 10 kilo daha vereceğini söyleyen Bozoğlu “Eğer şişmansanız oynayacağınız roller bellidir O yüzden günde 4 litre su içip saatlerce spor yapıyorum diyor Oyunculuk için İzmir’den İstanbul’a geldiğinizde nasıl bir ortamla karşılaştınız? Tedirgin şeyler yaşadım Dokuz Eylül Üniversitesi mezunu olduğum ve İzmir’den geldiğim için piyasayı, burada konservatuvarlı birinin bildiği değin bilmiyordum ilk kez figüran olarak başladım dizilerde giderken Mehmet Aslantuğ görüp beğenmiş “Bu kızın bir enerjisi var demiş Sonra sonra rollerim büyüdü Okulda fazla başarılıydım ama İstanbul’a birincil geldiğimde sıfırdan başladım Kendime itimat etmek yok de bu işe duyduğum aşka fazla inanıyorum, çünkü şunu biliyorum oysa eğer o aşk varsa insanların seni ayrım etmesi yok, senin işle kurduğun ilişki kendini bir yerde gösteriyor Cannes’da adaylık için yarışacak kısa filmde bir fahişeyi canlandırıyorsunuz Fahişe rolüne nasıl hazırlandınız? Gerçekte hazırlanmak diye bir şey değil Oynadığın rolün insanî birtakım durumları var O insanın ne gibi durumlarda nasıl davranacağını eğer hayatla sahici bir bağın varsa deşifre edebilirsin Ben hâlâ otobüse, minibüse biniyorsam, pazara gidiyorsam bunları çözmek fazla güç olmuyor Cihangir Cumhuriyeti’nden değilim 25 kilo vermişsiniz? Nasıl verdiğinizi sormadan önce, niçin bu değin çok kilo aldınız? Bir Takım afiyet sorunlarım oldu, hormon ilaçları uygulamak zorunda kaldım Aynı dönemde sigarayı da bırakınca hepsi defalarca geldi, ipin ucu kaçtı Bir gün bir baktım ama 92 kiloyum 92 kilo olana değin rahatsız olmadınız mı? Benim hayatla kurduğum ilişki, sevgi ve neşe üzerine olduğu için 92 kiloyken de kendimi dünyanın en güzel insanı olarak görüyordum Birinden sevgi istiyorsam ben onu alırım Tatlılıkta dünya markasıyım Bu yüzden kilo aldığımı birazcık geç ayrım ettim Nasıl ayrım ettiniz ? Şöyle bir şey oldu: Ben Türkiye’nin en iyi kadın oyuncularından biriyim lakin 92 kiloyken oynayabileceğin rol kesin, 60 kiloyken oynabileceğin rol muhakkak Bir karar vermem gerekiyordu Bir tiyatro okulu projem var Bunun için enerjik olmam ve fazla para kazanmam gerekiyor Bunları yerine getirmek için bu ülkede meşhur ve güzel olman gerekiyor Bu da benim için tatmin edici bir motivasyondu Başka bir şey için kilo vermezdim Vermem gereken 10 kilo daha kaldı 55 kiloya düşeceğim 92 kiloyken oyunculuk teklifi gelmiyor muydu? Biz maalesef tiyatrodan para kazanamıyoruz, sinemadan da kazanamıyoruz; televizyondan kazanıyoruz Televizyon dünyasında kazandığınız para da kiloyla ters orantılı işliyor Yani zayıfladıkça, kilonuz düştükçe kazandığınız para artıyor 55 kilo olan daha çok kazanıyor, 65 kilo olan daha az kazanıyor Kilona tarafından kazanıyorsun; “Kilosu kaç para? gibi bir şart var (Gülüyor) id Nasıl verdiniz 25 kiloyu? Önce bir diyetisyene gittim Diyetisyenin verdiği listeyi 6 ay hiç aksatmadan uyguladım Nasıl bir listeydi? Herkesin bünyesine göre değişir liste lakin genel olarak baktığınızda günde 6 öğün yiyorsun Kuru kayısı ve cevizi çantandan hiç eksik etmiyordum ki hâlâ böylece Ara öğünler, kuru kayısı ve ceviz yemek yemek metobolizmayı hızlandırıyor Dizi setlerinde çok sağlığa zararlı besleniyoruz 12 saat bir şey yemeyip dere ve kahveyle besleniyoruz Lakin böyle sağlıklı besin programını, büyük bir irade göstererek 6 ay uyguladım Tabii çok da sıkı spor yaptım ve 6 ayda 10 kilo verdim Ardından hipnozun çok faydası oldu Dinç bir yeme programı oluşturdum kendimce Dinç olan her şeyden yiyorum Hipnoz nasıl etkili oldu? Zayıflama konusunda kendinle ilgili, yemekle ilgili algının, bilinçaltının, çok önemli olduğunu düşünüyorum Bu konuda fazla hassas davranmak gerekiyor Her hipnoz yapana yaptırılmaz Örneğin ben tatlıyı fazla severdim ama hipnozla bilinçaltıma “Vücudum sağlıklı yiyecekler sever telkini verildi, o yüzden artık canım tatlı yemek yemek istemiyor Film Cannes yolcusu 3 Bir fahişenin sevgi arayışını anlatan Oyun adlı kısa film aralarında Serdar Akar ve Duygu Sağıroğlu gibi manâlı isimlerin bulunduğu jüri tarafından seçilerek Cannes’a gönderilmeye hak kazandı Film Cannes’da önce adaylık için yarışacak 3 Kirpi filminde canlandırdığım rol nedeniyle facebook’ta “ Model Ahu Tuğba diye bir grup kurdular Ahu Tuğba’nın “Eeehh sevdiysek kölen mi olduk be! repliğindeki haline benzetmişler 3 Nisan’da vizyona girecek, doğaçlama bir film olan Yağmur Bulutu’ta başrol oynadım Oyuncuların elinde konu haricen yazılı bir bilgi yoktu Kimse kimsenin ne diyeceğini bilmiyordu Wilson’dan daha iyi oynuyorum Bozoğlu’nun oynadığı Dr Fikret karakteri, Doktorlar dizisinin orjinali olan Grey’s Anatomy’deki Genel Cerrah Dr Miranda Bailey karakterinden esinlenerek yaratılmış Grey’s Anatomy’de Dr Miranda Bailey rolünü siyahi oyuncu Chandra Wilson canlandırıyor Bozoğlu “Ben bu rolü Wilson’dan daha iyi oynuyorum diyor Günde mutlaka 4 litre su içiyorum Günde 2 saate yakın spor yapıyorum ve yüzüyorum 4 litre su içiyorum Vitamin ve antioksidan desteği yapan haplar da kullanıyorum Omega 3, özellikle de C vitamini kilo saptamak için çok kayda değer Onun dışarıya sebze de yiyorum et de, canım ne isterse yiyorum fiilen fakat ona tarafından spor yapıyorum Bir antrenmanda 1000 kalori harcıyorum