Dresden Usulü Christ Stollen (Noel Keki) Malzemeler 150 gr şeker 1 tatlı kaşığı kakule 1 tatlı kaşığı tuzlu 2 limon kabuğu rendesi 1 kg un 100 gr kıyılmış badem 2 ufak bardak rom 500 gr tereyağı 14 lt süt 20 gr acı badem aroması 80 gr maya 100'er gr küçük küplere ayrılmış limon ve portakal Şekerlemesi 600 gr kuru üzüm Üzerine sürmek için: 200 gr değişken tereyağı 200 gr kuş üzümü Sıcak iken üstüne serpmek için: 250 gr toz şeker, 5 çorba kaşığı vanilya ve Soğuduktan sonra üstüne serpmek için: Pudra şekeri Yapılışı Kuru üzüm ve kuş üzümü yıkanır, üzerine rom dökülerek bir gece bekletilir Maya 1 çorba kaşığı şeker ve 3 çorba kaşığı ılık süt ile karıştırılarak ılık bir ortamda bekletilir Unun 23'ü bir kabın içine elenir, ortası açılarak kenarına baharat, şeker ve ısıtılmış yağ konur, ortadan başlayarak maya un, süt ve öteki malzeme ile karıştırılır Hamurda kabarcıklar oluşana kadar en ince ayrıntısına kadar karıştırılır, Kalan un da ilâve edilerek yoğrulur Sonunda kuru üzüm, kuş üzümü, badem, limon ve portakal şekerlemesi içine karıştırılır, ılık bir ortamda kabarması için bekletilir Hamur kabardıktan sonradan iki adet somun haline getirilir yağlı bir tepsi üzerine konarak azıcık daha kabarması için bekletilir 175190şde 5060 dakika pişirilir id Pişirdikten derhal sonra üzerine istikrarsız tereyağı sürülür ve şeker ile vanilya serpilir Soğuduktan daha sonra üzerine pudra şeker serpilir