Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Driver Nedir? Ne İşe Yarar? Driver Download Siteleri / ÖNEMLİ

Driver Nedir? Ne İşe Yarar? Driver Download Siteleri / ÖNEMLİ
0
140

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Bilindiği gibi bilgisayarınızı formatladıktan ve üzerine işletim sistemi (mesela xp) yükledikten sonra yapmamız gereken, bilgisayarımızı oluşturan donanımların (bilgisayarın parçalarının) driver’larını (sürücülerini) yüklemektir

Driver (sürücü), bilgisayarın donanım bileşenlerinin düzgün şekilde çalışması için gerekli olan yazılımlara deniyor Genellikle bir bilgisayar parçası alınca yanında CD ile birlikte veriliyor Normalde işletim sistemi kurarken mesela Windows Xp, bazı parçaların ( mesela ekran kartı, ses vs) dirverları otomatik olarak XP tarafından yükleniyor

Ancak tam verim alabilmek için , her parçanın kendi sürücüsünü kendi CD’sinden yüklemek en iyisi Bilgisayarı kurduktan sonraki en önemli kısım driver kurmaktır Eğer yanlış kurulum yaparsanız, bilgisayarın ilgili parçasını kullanamazsınız

Mesela ; yazıcıyı kurmaya çalıştınız ve başarılı olamadınız Yazıcınız çalışmaz yani çıktı alamazsınız Ya da ethernet kartınının sürücüsünü yanlış kurarsanız çalışmaz siz de internete giremezsiniz Yani format atıp bilgisayarı kurmaktan daha önemlidir diyebiliriz ve bilgisayarcıları en çok uğraştıran şey de driver kurmaktır hele hele driver cd’si yok ve internetten driver aramak zorunda olurlarsa sormayın gitsin haleti ruhiyelerini

Neyse driver ın ne olduğunu ve neden önemli olduğunu anladık Şunu sakın unutmayın: Bir bilgisayar parçası veya komple bilgisayar aldığınız zaman yanında verilen CD’lere gözünüz gibi bakın Çünkü onlar sizin driver Cd’leriniz

Eğer kaybederseniz peki ne olacak? Üzülmeyin aşağıda en gerekli bilgisayar parçalarının driver(sürücü) dosyalarını indireceğiniz siteleri veriyoruz Buradan marka ve modeline göre gerekli sürücüleri bilgisayarınıza indirebilir ve sorunsuzca bilgisayar parçalarınızı kullanabilirsiniz

Sürücü İndirme (Driver Download) Siteleri
BIOS driverları: Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Kamera Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
CD ROM Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Ekran Kartı Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Giriş Aygıtları Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Modem Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Monitör Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Ethernet Kartı Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Yazıcı Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Tarayıcı Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Depolama(harddisk) Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
USB Aygıtlar Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Windows Xp Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Ses Kartı Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız