Kur'anı Kerim'de Dua edin, duanızı kabul ederimbuyurulmuştur Rabbimiz guzel duaları, guzel niyetlerle edilen tum duaları ve dilekleri kabul etsin Ancak dualarımızın kabul edilmesi icin de bazı şartları yerine getirmemiz gerekir Kişi duanın kabul edileceğinden şuphe etmemeli, şartlarına riayet edilip edilmediğinden şuphe etmelidir
1 Haram lokmadan sakınmalıdır!
2 İtikadı duzgun olmalıdır
3 Uyanık kalble ve kabul edileceğine inanarak dua etmelidir
4 Dualarım nicin kabul olmuyor dememelidir
5 Bela gelmeden once cok dua etmelidir
6 Duaya hamd ve salevatla başlamalıdır
7 Gunah işlemeyen dil ile dua etmelidir
8 İsmi a’zam ve esmai husna ile dua etmelidir
Dileklerin Kabulu İcin Dua
''Kullarını bağışlayan onlara comert olan Allah'tan başka yaratıcı yoktur Buyuk arşın sahibi olan Allah butun eksiklerden uzaktır Hamd, alemlerin Rabbi olan Allah'a dır Ya Rabbi;
Senin rahmetini, mağfiretinin buyukluğunu dilerim Butun gunahlardan ve kotuluklerden beni koru Butun iyiliklere de beni yonelt Bağışlanmamış gunahımı bırakma ya Rabbi! Sıkıntılarımı gider, rızana uygun olan butun isteklerimi kabul et Ey merhamaet sahibi olan Rabbim!''
1 Haram lokmadan sakınmalıdır!
2 İtikadı duzgun olmalıdır
3 Uyanık kalble ve kabul edileceğine inanarak dua etmelidir
4 Dualarım nicin kabul olmuyor dememelidir
5 Bela gelmeden once cok dua etmelidir
6 Duaya hamd ve salevatla başlamalıdır
7 Gunah işlemeyen dil ile dua etmelidir
8 İsmi a’zam ve esmai husna ile dua etmelidir
Dileklerin Kabulu İcin Dua
''Kullarını bağışlayan onlara comert olan Allah'tan başka yaratıcı yoktur Buyuk arşın sahibi olan Allah butun eksiklerden uzaktır Hamd, alemlerin Rabbi olan Allah'a dır Ya Rabbi;
Senin rahmetini, mağfiretinin buyukluğunu dilerim Butun gunahlardan ve kotuluklerden beni koru Butun iyiliklere de beni yonelt Bağışlanmamış gunahımı bırakma ya Rabbi! Sıkıntılarımı gider, rızana uygun olan butun isteklerimi kabul et Ey merhamaet sahibi olan Rabbim!''