Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Dualar ve Cevaplar

Dualar ve Cevaplar
0
120

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
19
ARKADASLAR BURAYA HİÇ GELMEDİM BOSLADIGIM İÇİN OZUR DİLERİM BUNDAN SONRA BURAYADA YARDIMCI OLACAGIM

Bir ışık ister toprağın altındaki tohumlarbir ışık ister bütün canlılaryeryüzünde ne varsa ısınmak ve aydınlanmak isterVe bir güneş süzülerek doğar ufuktan,150 milyon kilometre öteden gülümserbir soba gibi ısıtır dünyayı bir lamba misali aydınlatır
Hersabah birtek güneşle herkesin duasına birden cevap gelir
Bir parça su ister açmak için çiçekler
Bir yudum su ister uçmak için kuşlar
Teninde can taşıyan ne varsa hepsi hergün su ister
Bir bulut çıkar gelir ansızın, gökleri çınlatır müjdeyle binlerce kilometre uzaklardaki denizlerin tuzlu suyunu arıtılmış olarak getirir ve boşaltır
Bir yağmurla herkesin duasına birden cevap gelir
Rızık ister böcekler
Rızık ister çiçekler
Rızık ister denizin dibindeki balıklar
Dağın başında,çölün ortasında,ormanın derinliklerinde,toprağın altında ve üstünde,gözün gördüğü ve göremediği her yerde yaşayan ne varsa hepsi bir rızık ister
Aynı güneşle,aynı yağmurla,aynı topraktan,aynı denizden hepsinin duasına birden cevap gelir
Her an yeryüzünün her karışından dualar yükselir arşa
Herkez isteyeceği ne varsa O’ndan ister
Dualar cevapsız kalmaz
Dua edenlerden hiçbirisi mahrum kalmaz
“isteyin vereyimbuyurur dualara cevap veren
dualara cevap verirken herşeyi kuşatan Rahmetiyle beraber,birlik ve büyüklüğünü de gösterir
Bir tek güneşle herkezi birden ısıtır ve aydınlatır
Bir yağmurla herkeze birden su yetiştirir
Bir topraktan ve bir denizden herkezi birden besler
O bütün dualara birtek dua gibi cevap verirve bir tek duayı,bütün kullarının duası gibi önemle dinlerçünki O’nun Kudreti karşısında herşey birtek şey gibi kolay,O’nun Rahmeti karşısında birşey herşey gibi önemlidir
O’ndan başkası ise en küçük bir duaya cevap veremezçünki en küçük bir dua,karşılığında bir güneş ve bir dünya ister
Son
31122001 18:11:00 Kaynak : betül

Bir Bebeğin Duası !!!
Ümit ŞimşekBakıp da Göremediklerimiz?
Ey gökleri ve Yeri ve içindekileri yoktan yaratan Rabbim!
Ben bir hiçtim,beni Sen Kudretinle yarattın
Bana Sen vucüt verdin,hayat verdin,ruh verdin
Bunları Sen bağışlamasaydın eğer,hiç kimse beni hiçlikten ve yokluktan çıkarıp bu dünyaya göndermezdi
Ben bir anne ve babadan doğdumama ben dünyaya gözümü açmadan önce,onlar da nasıl bir bebek beklediklerini bilmiyorlardı
Bana Sen kendi dilediğin gibi bir süret verdin
Bana dünyada hiç kimseye vermediğin bir sima verdin
Alemlerin Rabbi benim yüzümde,sadece bana ait bir eserini nasıl işlemiş,göreyim ve göstereyim diye
Bana göz verdin,Senin eserlerini göreyim diye
Bana kulak verdin,Senin yarattıklarının Seni nasıl zikrediyor işiteyim diye
Bana akıl verdin,Seni bulayım diye
Bana dil verdin,Seni zikredeyim diye
Bana kalp verdin,Seni seveyim diye
Dünya ve ahiretin bütün nimetlerini önüme serdin ve bana bir arzu verdinSenden isteyeyim diye
Vermek istedinçünki vermek Senin şanındandır
Onun için bana istemeyi öğrettin
Aldığım her nefes Senin Rahmetindendir Ya Rabbi
Eriştiğim her nimet Senin ihsanındandır Ya Rabbi
Neşem,sevinçim,mutluluk ve huzurum hep Sendendir Ya Rabbi
Senin gizli açık nimetlerinin sayısını bilemem,hayal bile edemembilsem de saymakla bitiremem Ya Rabbi
Yalnız üzerimdeki en büyük nimetini bilirim:
Bana şükretmeyi öğreten de Sensin Ya Rabbi
devam edecek
31122001 18:10:15 Kaynak : betül

Yağmur Duası !!!!
Ümit ŞimşekBakıp da göremediklerimiz?
Su ister çatlamış topraklar,su ister boynu bükük çiçekler,su ister fışkırıp filiz olmak isteyen tohumlar
Toprakta barınan yahut yerde yürüyen ne varsa hepsi su ister su çok uzaklardadır üstelik acı ve tuzludur ne içilir ne bir çiçeğe faydası dokunur
Onu getirmeye ve kana kana içmeye güçleri yetmez onun içi istediklerini her şeye gücü yeten birisinden isterler
Toprağın her bir zerresinden dualar yükselir arşın Rabbinedualara cevap veren, güneş ışığını gönderir denizlerin yüzüne,suyu ısıtır,arıtır,havaya kaldırır bulutlara “toplan emrını verir bulutlar şevkle koşar Rabbinin emrine bölük bölük toplanırlarşekilden şekle girerler
Sonra rüzgar emir alır Rabbinden hedef gösterilir ve rüzgar gösterilen yere bulutları taşır şimşeğe “çak emri ulaşır şimşek tesbihatıyla gökleri çınlatırgökkürültüsünemüjdelebuyurulurmüjdele benim kullarıma Rahmetimi
Bulutlar geliyoruz diye haykırırlarRabbimizin Rahmetiyle geliyoruz
İşte benim Rabbim Rahmetini müjdelediği zaman bulutları böyle koşturur,gökleri böyle konuşturur derken damlalar birer ikişer ıslatmaya başlar yeryüzünü süzüle süzüle inerler,yavaşça konarlar,incitmeden okşarlar çiçeklerin güzel yüzünü Beraberinde şimşeklerin 30bin derece sıcaklıkta ürettiği Azot bileşiklerini de hediye olarak getirirler
Dualara cevap olarak gelen yağmur tanelerinden yine dualar yükselir arşın Rabbine:bu sevimli çiçeklerin güzel yüzleriyle yeryüzünün yüzünü güldür Ey Rabbimiz
Güldürende O’ dur ağlatanda bulutların gözyaşları O’nun emriyle yeryüzüne tebessümler saçar güller açar ve gülümser nehirler coşar ve yeniden yağmur olup geri dönmek için deryaya koşarlar
Toprak canlanır,ölüler dirilir göklerin tesbihatına çiçekler kendi dilleriyle iştirak eder,rengarenk desenleriyle süslü nakışlarıyla zikreder yer ve göklerin Rabbini
Su ister çatlamış topraklar,su ister boynu bükük çiçekler,su ister fışkırıp filiz olmak isteyen tohumlar
Toprakta barınan yahut yerde yürüyen ne varsa hepsi su ister hepsi de kimden isteyeceğini bilir
Bütün dualar O’na yükselir O ise yerden çıkanı ve gökten ineni hakkıyla bilirçünki her duayı işiten ve her şeyi indiren O’ dur
devam edecek
31122001 18:07:55 Kaynak : betül

Bir Damla Suyun Duası !!!!!!
Ben bir damlacıktım denizlerde dolaşan deryada bir damla,dünyada bir zerre
akıntılarla dünyayı dolaştım kaç sefer Dalgalarla kıtalara gidip geldim güneşin erişemediği yerlere inip çıktım hiçbir an bir yerde duramadım bir damlaydım,ama deniz bendim aynı zamanda
Bir damla olarak kalmaya razı değildim deniz olmak da yetmezdi bana bütün bunların ötesinde başka bir duam vardı benimbir yudum su olmak
Günler ve geceler boyu yakardım Alemlerin Rabbineşevkle hevesle denizden denize koştum,bir gün dualarım kabul olacak diye
Bir gün güneşin tebessümüyle dualarıma cevap geldi bir parça ışık bir parça sıcaklık erişti uzayın derinliklerinden
Ve bir kuş gibi havalandım fazlalıklarımı denize bırakıp saf bir su damlası halinde yükseldim göklere benimle birlikte niceleri yükseldi
Yer ve gökler Rabbinin emriyle arınan sayısız su damlalarıyla beraber,meleklerin ellerinde,görünmez bir ordu halinde uçtuk uçtuk sonratoplanemri erişti bulutlarda toplandık
Dokuz gün,dokuz gece göklerde uçtuk durmadan nice ovalar,nice dağlar,nice kıtalar aştık Sonra “inemrini alan yeryüzüne indi kimimiz toprağın altına sızdı,kimimiz göllere doluştu bense bir akarsuya karışıp her saniye yüz milyar yeni arkadaşımla tanışarak aktım günler boyunca dağlardan ovalardan geçtim bir yudum su olmak için
Deniz olmak yetmezdi bana bulutlar akarsularda yetmezdi ben bir yudum su olmak istedim bir yudum su için dua eden bir tende dolaşmak istedim
Onunla beraber, onun diliyle ,onun zerreleriyle Alemlerin Rabbini zikretmek istedi dilim ben onun için dua ettim,onun içi bir yudum su olmak istedim ve oldum
devam edecek
31122001 18:04:58 Kaynak : betül

Mercanların Duası !!!
Avustralya açıklarında,denizlerin dibini rengarenk bir halı gibi kaplar mercanlar bu canlı halının tüyleri gibi uzanan poliplerden her biri,aslında ayrı bir hayvandır bunlardan binlercesi birbirine bağlanır ve bir aile teşkil eder öyle bir aile ki birinin aldığı besinle hepsi birden beslenir,hepsi tek vucüt gibi davranır
Bulundukları yerde kalmaya razı olmaz mercanlar çoğalmak ve yayılmak isterlerçünki üzerlerinde görenleri hayran bırakan bir sanatın esri vardır
“Ey Rabbimizdiye dua eder mercanlar kendi dilleriylebize izin ver de,üzerimizde sergilediğin İlahi sanatının eserlerini uzaklara taşıyalım
Dualara cevap,bahar mevsiminin başlangıcında ay ışığıyla beraber gelir
Dolunay belirdimi büyük okyanus üzerinde milyarlarca mercan birden harekete geçer Birbirinden yüzlerce kilometre uzakta milyarlarca mercanateşemrini almış bir ordu gibi aynı anda yumurtlamaya başlar Yumurtaların bırakıldığı aynı anda,milyarlarca mercandan,birer ambalaj içinde spermler fışkırır birkaç saat içinde denizin dibi lapa lapa kar yağışı içinde kalır,sonra akıntı gelir onları uzaklara daha uzaklara taşır,tıpkı yeryüzünde ağaç tohumlarını birbiriyle tanıştıran aşılayıcı rüzgarlar gibi
Yüzeye yaklaşınca paketler açılır,spermler yüzmeye başlar ve hemen gider,kendisine uygun yumurtayı bulup ona yapışırbir anda milyarlarca hayatın temeli atılır büyük okyanusun sularında
“Olemrini alan yumurtalar mercan olmaya koyulurbirkaç dakika içinde bölünme başlarşekilsiz yumurtalarda adım adım mercanlar inşa edilirbir planla bir takdirle ap açık bir tenasüp ve sanat içinde
Her bahar dolunayla birlikte milyarlarca mercanın dualarına cevap gelir
Her bahar yer ve gökler Rabbinin emriyle denizlerin altında lapa lapa kar yağar
devam edecek
31122001 18:03:07 Kaynak : betül

Kur’anda DUA !!!!!!!
“Bana dua edin, size icabet edeyim
Kur’an’ı Kerim’de dua ile ilgili bir çok ayet yer almaktadırBu ayetler içerik olarak, Allah’a dua etme, isteklerini ve ihtiyaçlarını, arzularını arz ederek, Allah’ın lütfunu dileme, seslenme, davet etme, yardım çağırma, Allah’ın birliğini tanıma, bir durumu arz etme, iddia ve isnat manalarında kullanılmıştır
Ayrıca tövbe, istiğfar gibi kulun Allah’a yönelişini ve isteklerini ifade eden çok sayıda ayet ve geniş anlamda dua ile alakalıdırKonuyla ilgili ayetlerin bir kısmını da insanların Allah’a dua etmeleri emredilmiş, duanın usülü ,adap ve tesiri üzerinde durulmuşturBazı ayetlerde ahiretteki pişmanlık duaları geçmektedirBazı ayetlerde Peygamberin, diğer Salih insanların dualarından bahsedilirBu dualardan 21 ayette HzMusa’nın 17 ayette, Hz İbrahim’in 16, ayette Hzİsa’nın, 12 ayette HzNuh’un, 9 ayette HzZekeriyya’nın duaları, ayrıca HzAdem, HzŞuayb, HzYunus, HzYusuf, HzEyyüb, HzLüt, HzSüleyman, Meryem’in annesi, Firavun’un karısı, Firavun’a karşı koyan sihirbazlar, Talut’un askerleri, çaresiz kalanlar, mazlumlar, melekler gibi kişi ve toplulukların duaları beyan edilmekt
07012002 12:34:58 Kaynak : Ali Mevlüt KAYA

insallah konu sabit olur