Duanin faziletleri Dua, faziletleri, Tirmizi, Ebu Davud, Kütübu Sitte BirNU'maan İbn Beşir ona dedi: Rabbin dedi fakat, (اŒية senin için bu gece Beni Ara#: dua ibadettir, sonradan okuyun: )Resulü inşaAllah Söylenti Ebu Davud ve Tirmizi, bu sözcük düzeltildi 1 Nu man İbn Beşîr (Radıyallâhu Anh) anlatıyor: “(Aleyhissalâtu Vesselâm) Resulullah: “Dua ibadetin kendisidir buyurdular ve sonra şu âyeti okudular (Rabbiniz Bana dua edin ki boyutu icâbet edeyim Meâlen):“:“ Bana ibadet etmeyi kibirlerine yediremeyenler alçalmış olarak cehenneme gireceklerdir buyurdu (Gâfir 60) 358 Tirmizî, Tefsir, Gâfir, (1100); Ebû Dâvud, İyilikler Kötülükleri Giderir, (1479) Metin Tirmizî ye aittir Ve İbni ÖmerAllah ona dedi oysa: açılan kapı duanın rahmet kapılarını açıp rica general gibi bir şey Tanrı istedi, Dua ınn daha gerçekleştirir # Resulullah: mutlu ve altında gelmedi ve destek elde etmek için dava bulunması, kadınların dua var Sallallahu aleyhi ve at kadar bildirildi 2 İbn Ömer (Radıyallâhu Anhümâ) anlatıyor: Resûlullah (Aleyhissalâtu Vesselâm) buyurdular ancak: Kime dua Kapısı'nın üzerinde açılmış ıse ona rahmet kapıları gevşemiş demektir Allah'a taleb edilen bir (dünyevî şeylerden) Allah'ın yönünden en fazla sevdiği afiyettir Dua, inen ve az önce daha artı hasta için (kötülük) çeşit onu inmeyen Kazayı sadece dua geri çevirir Pek ıse sizlere dua etmek gerekirTirmizî, Daavât 112, (3542) Ve kült bin gürültüsüz Allah ona dedi oysa: hoşnut Resulullah #: Müslüman bir bilimsel tahlil Allah'ın kendilerine verdiği için Allah'a E ziyafet etmek, veya rahim, ya bir kopma destekler olmasa böyle kötü döviz onları çağırır Sallallahu aleyhi ve at kadar bildirildi 3 Sâmit (Radıyallâhu Anh) anlatıyor: Resûlullah (Aleyhissalâtu Vesselâm) buyurdular ama: Yeryüzünde, mâsiyet veya sılaUbâde İbn s i rahmi koparıcı olmamak kaydıyla Allah tan bir talepte yer alan bir Müslüman yoktur fakat Allah ona dilediğini atamak ya da ondan onun mislince bir günahı kusuruna bakmamak suretiyle icabet etmesinTirmizî, Da avât 126, (3568) 6513 Kaynak: KÜTÜBİ SİTTE 1 İbrahim Canan, Kütübi Sitte Tercüme ve Şerhi, 2007 Yayınları 2 İbrahim Canan, KütübTercüme ve Şerhi, 2007 Yayınları:6514 Sitte İbrahim Canan, Kütüb 36516 Tercüme ve Şerhi, 2007 Yayınları:Sitte