iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler;
Hamuru için;
1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı sıvı yağ 2 su bardağı ılık su 1 paket yaş maya 1 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı şeker 1 adet yumurta Un (yaklaşık 8 su bardağı)
İçi için;
1 büyük soğan 1 yemek kaşığı biber salçası istediğiniz kadar acı kırmızı biber (67 tane kadar büyük biber koydum) 2 yemek kaşığı susam 1 yemek kaşığı acı pulbiber (İsteğe bağlı) 1 çay bardağına yakın zeytinyağı
Hazırlanışı;
Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun Üzerini örtüp mayalanmaya bırakın Biberleri ve soğanı doğrayıcıda 1 dakika kıydıktan sonra tavaya alın ve ocakta biraz kavurun Sıvı yağ salça susam ve pulbiberi koyup az daha kavurduktan sonra ocaktan alın
Mayalanan hamurdan orta boy bir mandalina büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın Elinizde yassıltın Tepsiye dizip, üzerine harçtan 1 tatlı kaşığı kadar koyup yayın 180 dereceye ayarladığınız fırına biberli ekmekleri sürün Ben aynı hamurdan peynirli poğaçada yaptım
Afiyet olsun
Hamuru için;
1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı sıvı yağ 2 su bardağı ılık su 1 paket yaş maya 1 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı şeker 1 adet yumurta Un (yaklaşık 8 su bardağı)
İçi için;
1 büyük soğan 1 yemek kaşığı biber salçası istediğiniz kadar acı kırmızı biber (67 tane kadar büyük biber koydum) 2 yemek kaşığı susam 1 yemek kaşığı acı pulbiber (İsteğe bağlı) 1 çay bardağına yakın zeytinyağı
Hazırlanışı;
Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun Üzerini örtüp mayalanmaya bırakın Biberleri ve soğanı doğrayıcıda 1 dakika kıydıktan sonra tavaya alın ve ocakta biraz kavurun Sıvı yağ salça susam ve pulbiberi koyup az daha kavurduktan sonra ocaktan alın
Mayalanan hamurdan orta boy bir mandalina büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın Elinizde yassıltın Tepsiye dizip, üzerine harçtan 1 tatlı kaşığı kadar koyup yayın 180 dereceye ayarladığınız fırına biberli ekmekleri sürün Ben aynı hamurdan peynirli poğaçada yaptım
Afiyet olsun