iltasyazilim
FD Üye
Duble Bisküvili Çilekli Pasta Tarifi İçin Malzemeler
*20 kedidili bisküvi + süt
*20 sade petibör bisküvi
*1 paket çilekli puding
*Puding için 3 bardak süt
*2 paket sade krem şanti
*Şanti için 1 + 14 bardak süt
*3035 adet çilek
Pastacı kreması için:
*1 litre süt
*1 bardak toz şeker
*3 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı nişasta
*2 yumurta sarısı
*1 paket vanilya
*200 gram labne peynir
Duble Bisküvili Çilekli Pasta Tarifi Yapılışı Öncelikle pastacı kremasını hazırlıyoruz Tencereye sütü koyuyoruz Un, nişasta, şeker ve yumurta sarılarını ekleyip çırpma teliyle topak kalmayıncaya dek çırpıyoruz Ocağı orta ateşte harlayıp karıştıra karıştıra pişiriyoruz Kıvam almaya başladığında vanilya ilave ediyoruz Koyulaşıp göz göz kaynamaya başladığında 45 dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz İlk sıcağı çıkınca içerisine labne katıp kremaya yediriyoruz Büyük dikdörtgen borcama kedidili bisküvileri dizip her birini yaklaşık 1 yemek kaşığı sütle ıslatıyoruz Ardından pastacı kremamızı üzerine yayıyoruz
Şimdi pakette yazan miktarın yarım bardak eksiği sütle çilekli pudingi hazırlıyoruz, kenara alıyoruz Ara ara karıştıralım ki kabuk bağlamasın Çileklerin yarısını minik minik doğrayıp pastanın üzerine yayıyoruz Çileklerin üzerine de pudingi yayıyoruz Akabinde petibör bisküvilerle üstünü döşüyoruz Krem şantiyi soğuk sütle hazırlayıp bisküvilerin üzerini kaplıyoruz Son olarak, kalan çilekleri minik minik doğrayıp pastanın üzerine yerleştiriyoruz İsterseniz benim yaptığım gibi rendenin ince kısmıyla çikolata da rendeleyebilirsiniz Dolapta 23 saat dinlendirip sonrasında dilimleyerek servis ediyoruz Afiyet olsun
*20 kedidili bisküvi + süt
*20 sade petibör bisküvi
*1 paket çilekli puding
*Puding için 3 bardak süt
*2 paket sade krem şanti
*Şanti için 1 + 14 bardak süt
*3035 adet çilek
Pastacı kreması için:
*1 litre süt
*1 bardak toz şeker
*3 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı nişasta
*2 yumurta sarısı
*1 paket vanilya
*200 gram labne peynir
Duble Bisküvili Çilekli Pasta Tarifi Yapılışı Öncelikle pastacı kremasını hazırlıyoruz Tencereye sütü koyuyoruz Un, nişasta, şeker ve yumurta sarılarını ekleyip çırpma teliyle topak kalmayıncaya dek çırpıyoruz Ocağı orta ateşte harlayıp karıştıra karıştıra pişiriyoruz Kıvam almaya başladığında vanilya ilave ediyoruz Koyulaşıp göz göz kaynamaya başladığında 45 dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz İlk sıcağı çıkınca içerisine labne katıp kremaya yediriyoruz Büyük dikdörtgen borcama kedidili bisküvileri dizip her birini yaklaşık 1 yemek kaşığı sütle ıslatıyoruz Ardından pastacı kremamızı üzerine yayıyoruz
Şimdi pakette yazan miktarın yarım bardak eksiği sütle çilekli pudingi hazırlıyoruz, kenara alıyoruz Ara ara karıştıralım ki kabuk bağlamasın Çileklerin yarısını minik minik doğrayıp pastanın üzerine yayıyoruz Çileklerin üzerine de pudingi yayıyoruz Akabinde petibör bisküvilerle üstünü döşüyoruz Krem şantiyi soğuk sütle hazırlayıp bisküvilerin üzerini kaplıyoruz Son olarak, kalan çilekleri minik minik doğrayıp pastanın üzerine yerleştiriyoruz İsterseniz benim yaptığım gibi rendenin ince kısmıyla çikolata da rendeleyebilirsiniz Dolapta 23 saat dinlendirip sonrasında dilimleyerek servis ediyoruz Afiyet olsun