Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Duble Bisküvili Çilekli Pasta

Duble Bisküvili Çilekli Pasta

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Duble Bisküvili Çilekli Pasta Tarifi İçin Malzemeler

*20 kedidili bisküvi + süt
*20 sade petibör bisküvi
*1 paket çilekli puding
*Puding için 3 bardak süt
*2 paket sade krem şanti
*Şanti için 1 + 14 bardak süt
*3035 adet çilek

Pastacı kreması için:


*1 litre süt
*1 bardak toz şeker
*3 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı nişasta
*2 yumurta sarısı
*1 paket vanilya
*200 gram labne peynir

Duble Bisküvili Çilekli Pasta Tarifi Yapılışı Öncelikle pastacı kremasını hazırlıyoruz Tencereye sütü koyuyoruz Un, nişasta, şeker ve yumurta sarılarını ekleyip çırpma teliyle topak kalmayıncaya dek çırpıyoruz Ocağı orta ateşte harlayıp karıştıra karıştıra pişiriyoruz Kıvam almaya başladığında vanilya ilave ediyoruz Koyulaşıp göz göz kaynamaya başladığında 45 dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz İlk sıcağı çıkınca içerisine labne katıp kremaya yediriyoruz Büyük dikdörtgen borcama kedidili bisküvileri dizip her birini yaklaşık 1 yemek kaşığı sütle ıslatıyoruz Ardından pastacı kremamızı üzerine yayıyoruz

Şimdi pakette yazan miktarın yarım bardak eksiği sütle çilekli pudingi hazırlıyoruz, kenara alıyoruz Ara ara karıştıralım ki kabuk bağlamasın Çileklerin yarısını minik minik doğrayıp pastanın üzerine yayıyoruz Çileklerin üzerine de pudingi yayıyoruz Akabinde petibör bisküvilerle üstünü döşüyoruz Krem şantiyi soğuk sütle hazırlayıp bisküvilerin üzerini kaplıyoruz Son olarak, kalan çilekleri minik minik doğrayıp pastanın üzerine yerleştiriyoruz İsterseniz benim yaptığım gibi rendenin ince kısmıyla çikolata da rendeleyebilirsiniz Dolapta 23 saat dinlendirip sonrasında dilimleyerek servis ediyoruz Afiyet olsun
 
858,497Konular
981,951Mesajlar
29,947Kullanıcılar
Pelin06432Son üye
Üst Alt