Duble Islak Kek (Sosu Yumurtasız) Tarifi İçin Malzemeler KEKİ İÇİN: 3 adet büyük irtifa yumurta1 su bardağı toz şeker1 su bardağı süt1 su bardağından 1 parmak beceriksiz sıvı yağ1 su bardağı un1 paket vanilya1 paket kabartma tozu3 yemek kaşığı kakao SOSU İÇİN: 2 su bardağı sütYarım su bardağından bir parmak artı toz şeker2 Yemek kaşığı sıvı yağ2 yemek kaşığı kakao ( tepeli olmayacak) Duble Islak Kek (Sosu Yumurtasız) Tarifi Yapılışı Keki sünger gibi sosu akıcı enfes bir nemli kek tarifi geliyorilk önce sos malzemeleri bir tencerede pişirilir ve sos soğumaya bırakılırKek için yumurtalar ve şeker köpük köpük olana dek çırpılırGerisinde süt yağ ve kakao eklenip karıştırılırSonrasında un, kabartma tozu ve vanilya eklenip yağlanmış kare borcama kek harcı dökülüp 175 derece fırında tam 25 dk pişirilir (Siz yinede fırınınıza tarafından ayarlayın süreyi)Kek pişerken sos ılımış olur zaten kek de 10 dk dinlenince dilimlenip ılık sos her yerine gezdirilir1 saat daha sonra servis edebilirsiniz Deneyeceklere şimdiden sıhhat ola sizlere bilgilihocamcom farkıyla sunulmuştur