iltasyazilim
FD Üye
Dudak Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*2 adet yumurta(1’inin sarısı üzeri için)
*1 çay kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı şeker
*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı kuru maya
*Yaklaşık 5 6 su bardağı un
*Susam
*Haşhaş
*Süzme beyaz peynir
*Maydanoz
Dudak Poğaça Tarifi Yapılışı
1
*Unu karıştırma kabına alın
*Ortasını havuz şeklinde açıp ılık süt ve mayayı ayrı bir kasede eritip unun ortasına alın
*Sıvı yağ, yumurta, unun etrafına şeker ve tuz serpin
*Ilık su katarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin
*Yaklaşık olarak yarım saatten fazla dinlendirin
*Dinlenen hamurdan cevizden az büyük parçalar koparın
*Avuç içinizle tam ortasına basıp çöken yere harcı doldurun ve kapatın, tam olarak dudak şeklini verin
*Yumurta sarısını sürüp susam, çörek otu serpin ve tepside 20 dakika kadar mayalandırın
*Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin
*Bu ölçülerden 25 kadar poğaça çıkmakta
*Dilerseniz poğaçalarınızı yapıp soğuduktan sonra buzlukta muhafaza edip tekrar çıkarıp kullanabilirsiniz
*Mutlaka öneriyorum pişman olmazsınız
*İnanın bunu tattıktan sonra pastane poğaçalarını unutacaksınız
*Afiyet olsun
*2 adet yumurta(1’inin sarısı üzeri için)
*1 çay kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı şeker
*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı kuru maya
*Yaklaşık 5 6 su bardağı un
*Susam
*Haşhaş
*Süzme beyaz peynir
*Maydanoz
Dudak Poğaça Tarifi Yapılışı
1
*Unu karıştırma kabına alın
*Ortasını havuz şeklinde açıp ılık süt ve mayayı ayrı bir kasede eritip unun ortasına alın
*Sıvı yağ, yumurta, unun etrafına şeker ve tuz serpin
*Ilık su katarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin
*Yaklaşık olarak yarım saatten fazla dinlendirin
*Dinlenen hamurdan cevizden az büyük parçalar koparın
*Avuç içinizle tam ortasına basıp çöken yere harcı doldurun ve kapatın, tam olarak dudak şeklini verin
*Yumurta sarısını sürüp susam, çörek otu serpin ve tepside 20 dakika kadar mayalandırın
*Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin
*Bu ölçülerden 25 kadar poğaça çıkmakta
*Dilerseniz poğaçalarınızı yapıp soğuduktan sonra buzlukta muhafaza edip tekrar çıkarıp kullanabilirsiniz
*Mutlaka öneriyorum pişman olmazsınız
*İnanın bunu tattıktan sonra pastane poğaçalarını unutacaksınız
*Afiyet olsun