iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler:
500 gram haşlamalık dana ya da kuzu eti
1 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı tepeleme un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yumurta sarısı
Tuz
Karabiber, pul biber
Hazırlanışı:
500 gram kemikli eti küçük kemik parçaları kalmayıncaya kadar güzelce yıkayın
Düdüklü tencereyi yüksek ateşte ısıttıktan sonra tereyağını ve yağın yanmaması için bir miktar sıvı yağı ekleyin
Yıkanıp suyunu süzdüğünüz etleri kızgın tencereye ilave edip her bir yüzünü kızarana kadar mühürleyin
1,5 litre sıcak suyu etlerin üzerine ilave edip, tencerenin kapağını kapatın
Düdüklü tencere kaynamaya başlayıp buharı çıktıktan sonra saatinizi ayarlayın
30 dakika sonra tencerenin altını kapatıp, buharının tamamen çıkmasını bekleyin
Yumuşayan etleri kesme tahtasının üzerine alıp kemiklerini ayırın
Etleri lifler halinde ayırıp tencereye ilave edin
1 su bardağı yoğurt ile 1 adet yumurta sarısını ve 1 tatlı kaşığı limon suyunu çırpıp terbiyesini hazırlayın
Etleri ayırma esnasında et suyu soğursa, bir taşım kaynatın ve tencerenin altını kapatın
Sıcak et suyuna, hazırladığınız terbiyeyi sicim gibi akıtın ve hızlıca çırpın
Tuzunu ve karabiberini ilave edin
500 gram haşlamalık dana ya da kuzu eti
1 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı tepeleme un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yumurta sarısı
Tuz
Karabiber, pul biber
Hazırlanışı:
500 gram kemikli eti küçük kemik parçaları kalmayıncaya kadar güzelce yıkayın
Düdüklü tencereyi yüksek ateşte ısıttıktan sonra tereyağını ve yağın yanmaması için bir miktar sıvı yağı ekleyin
Yıkanıp suyunu süzdüğünüz etleri kızgın tencereye ilave edip her bir yüzünü kızarana kadar mühürleyin
1,5 litre sıcak suyu etlerin üzerine ilave edip, tencerenin kapağını kapatın
Düdüklü tencere kaynamaya başlayıp buharı çıktıktan sonra saatinizi ayarlayın
30 dakika sonra tencerenin altını kapatıp, buharının tamamen çıkmasını bekleyin
Yumuşayan etleri kesme tahtasının üzerine alıp kemiklerini ayırın
Etleri lifler halinde ayırıp tencereye ilave edin
1 su bardağı yoğurt ile 1 adet yumurta sarısını ve 1 tatlı kaşığı limon suyunu çırpıp terbiyesini hazırlayın
Etleri ayırma esnasında et suyu soğursa, bir taşım kaynatın ve tencerenin altını kapatın
Sıcak et suyuna, hazırladığınız terbiyeyi sicim gibi akıtın ve hızlıca çırpın
Tuzunu ve karabiberini ilave edin