Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Düdüklü Tencerede Etli Nohut

Düdüklü Tencerede Etli Nohut

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Düdüklü Tencerede Etli Nohut Tarifi İçin Malzemeler

*300 gram dana kuşbaşı
*3 su bardağı nohut
*2 adet kuru soğan
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı tereyağı
*Yarım çay kaşığı karbonat nohutların kabarması için
*Yarım çay kaşığı kimyon gazını alması için
*Toz kırmızı biber
*Karabiber
*Tuz

Düdüklü Tencerede Etli Nohut Tarifi Yapılışı Düdüklü tencereye et koyulur mühürlenir rengi dönene kadar kavrulur Ardından yemeklik doğranan soğan atılır Az daha kavrulur Domates salçası ve biber salçası ilave edilir Az daha kavrulur Yıkanmış nohutlar ilave edilir Birkaç kez döndürülür baharatları ve tuzu katılır Üzerini geçecek kadar sıcak su koyulur Siz su oranını ne kadar isterseniz o kadar koyabilirsiniz Ağzı kapatılır Kaynadıktan sonra 4550 dakika arası pişirilir Nohutun tazeliğini göre de pişme süresi değişebilir Kontrol edilmelidir Afiyet olsun
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt