iltasyazilim
FD Üye
Düdüklü Tencerede Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler
*23 su bardağı kuru fasulye
*Yarım halka sucuk
*1 tane soğan
*Salça
*Sıvı yağ
*Tuz
*(İsteğe göre kırmızı toz biber de katılabilir ben normalde katıyorum ama bu sefer katmadım)
Düdüklü Tencerede Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı Kuru fasulyeleri akşamdan bir kaba koyup üzerini geçecek kadar su koyuyoruz (fasulyeler şişecekleri için su üzerini 23 parmak geçsin) Sabaha kadar bekleyen fasulyelerin suyunu döküp normal bir tencerede tekrar su ilave edip 5 dakika kadar üzerinin köpüğünü alarak kaynatıyoruz Daha sonra suyunu süzüp süzgeçte ki fasulyelere de karıştırmadan üstten su gezdirip kenara koyuyoruz Düdüklü tencereye sıvı yağ koyup küp küp doğradığımız soğanları ilave edip kavuruyoruz Kavrulduktan sonra halka halka doğradığımız sucukları da ilave edip kurutmadan rengi değişene kadar onları da biraz pişiriyoruz sonra salçayı ilave edip tekrar karıştırıyoruz Fasulyeleri de ekleyip karıştırın ve sıcak suyu ilave ediyoruz (üzerini geçecek kadar) Tuzunu atıp düdüklünün kapağını kapatıyoruz Ocağın altı açık kaynayıp düdüklünün sesi çıkınca ocağı kısıp 30 dk pişiriyoruz
NOT: Tuzu ve yağı katarken sucuğun yağını ve tuzunu hesaba katarak koyun Bir de eğer fasulye piştikten sonra sulu kalmışsa normal tencereye alın ve orta ateşte kaynatın, kıvamını alıyor zaten Ben öyle yapıyorum çünkü Afiyet olsun
*23 su bardağı kuru fasulye
*Yarım halka sucuk
*1 tane soğan
*Salça
*Sıvı yağ
*Tuz
*(İsteğe göre kırmızı toz biber de katılabilir ben normalde katıyorum ama bu sefer katmadım)
Düdüklü Tencerede Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı Kuru fasulyeleri akşamdan bir kaba koyup üzerini geçecek kadar su koyuyoruz (fasulyeler şişecekleri için su üzerini 23 parmak geçsin) Sabaha kadar bekleyen fasulyelerin suyunu döküp normal bir tencerede tekrar su ilave edip 5 dakika kadar üzerinin köpüğünü alarak kaynatıyoruz Daha sonra suyunu süzüp süzgeçte ki fasulyelere de karıştırmadan üstten su gezdirip kenara koyuyoruz Düdüklü tencereye sıvı yağ koyup küp küp doğradığımız soğanları ilave edip kavuruyoruz Kavrulduktan sonra halka halka doğradığımız sucukları da ilave edip kurutmadan rengi değişene kadar onları da biraz pişiriyoruz sonra salçayı ilave edip tekrar karıştırıyoruz Fasulyeleri de ekleyip karıştırın ve sıcak suyu ilave ediyoruz (üzerini geçecek kadar) Tuzunu atıp düdüklünün kapağını kapatıyoruz Ocağın altı açık kaynayıp düdüklünün sesi çıkınca ocağı kısıp 30 dk pişiriyoruz
NOT: Tuzu ve yağı katarken sucuğun yağını ve tuzunu hesaba katarak koyun Bir de eğer fasulye piştikten sonra sulu kalmışsa normal tencereye alın ve orta ateşte kaynatın, kıvamını alıyor zaten Ben öyle yapıyorum çünkü Afiyet olsun