duduklu tencere nasıl bulundu, duduklu tencereyi kim icat etti, ilk duduklu tencereyi kim yaptı
“En yaşlı ineğin en sert eti, bir kuzunun en yumuşak eti gibi pişirilebilir Bu satırlar, Fransız fizikcisi Denis Papin ’in 1681 yılında icat ettiği duduklu tencereyi tanıtmak icin yazdığı kitaptan alınmadır Bu, tamamen demirden yapılmış bir tencereydi ve kapağı hic hava sızdırmıyordu Boylece, icindeki besin maddeleri, normal zamanın dortte biri kadar bir sure icinde pişirilebiliyordu Zira bu tencerenin icindeki buharın ısısı 121 santigrat dereceye kadar yukseliyordu
Papin, duduklu tenceresini Londra ’da II Charles ’ın himayesindeki “Royal Society adlı bilimsel kuruluşta calışırken yaptı (1679) Bu başarısı uzerine 1680 yılında kuruluşa uyeliği kabul edildi Daha sonra da duduklu tence ,reyi tanıtan kitabını yazdı Ancak, Royal Society ’nin uyeleri, laflarla yetinmiyorlardı Bu nedenle, 1682 yılında Papin ’e konuk oldular ve Papin ’le aşcısının duduklu tencerede pişirdikleri enfes yemekleri yedikten sonra ancak tatmin
“En yaşlı ineğin en sert eti, bir kuzunun en yumuşak eti gibi pişirilebilir Bu satırlar, Fransız fizikcisi Denis Papin ’in 1681 yılında icat ettiği duduklu tencereyi tanıtmak icin yazdığı kitaptan alınmadır Bu, tamamen demirden yapılmış bir tencereydi ve kapağı hic hava sızdırmıyordu Boylece, icindeki besin maddeleri, normal zamanın dortte biri kadar bir sure icinde pişirilebiliyordu Zira bu tencerenin icindeki buharın ısısı 121 santigrat dereceye kadar yukseliyordu
Papin, duduklu tenceresini Londra ’da II Charles ’ın himayesindeki “Royal Society adlı bilimsel kuruluşta calışırken yaptı (1679) Bu başarısı uzerine 1680 yılında kuruluşa uyeliği kabul edildi Daha sonra da duduklu tence ,reyi tanıtan kitabını yazdı Ancak, Royal Society ’nin uyeleri, laflarla yetinmiyorlardı Bu nedenle, 1682 yılında Papin ’e konuk oldular ve Papin ’le aşcısının duduklu tencerede pişirdikleri enfes yemekleri yedikten sonra ancak tatmin