Düğme Tatlısı Malzemeler 125 gr margarin 2 Su bardağı irmik 2 Adet yumurta 1 Su bardağı un 1 Paket kabartma tozu 1 Kahve fincanı soda 1 Nehir kaşığı vanilya 2 Çorba kaşığı marmelat 2 Çorba kaşığı badem Şerbeti için : 15 Su bardağı tozşeker 1 Çorba kaşığı limon suyu 1 Dere kaşığı vanilya 1 Su bardağı su 1548695198 1548695198 dugmetatlisi5c4f36a240112dugmetatlisi5c4f36a240112 http:imagesikigencomYemektarifiyemekresim574 Hazırlanışı * Ilk Kez şerbeti hazırlayın * Bunun için ; 1 su bardağı su ve 15 su bardağı tozşekeri kaynatın * Ocaktan alıp, 1 çorba kaşığı limon suyu ve 1 dere kaşığı vanilyayı ilave edip soğumaya bırakın id * bu vesileyle tencerede yağ ve irmiği 15 dakika değin kavurun * Yumurta, un, kabartma tozu, soda ve vanilyayı ekleyip yoğurun * Hazırladığınız hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizle yuvarlayın * Baş parmağınızla ortalarını çukurlaştırın * Yağlanmış tepsiye dizin * Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin * Fırından alıp, üzerine soğuttuğunuz şerbeti gezdirin * Ortalarına marmelat ve badem koyup, servis yapın