Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

düğün bohçası

düğün bohçası

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Önce unu eleyin Üzerine yumurtaları kırın ve su ile tuzu da ekleydikten sonra sert bir hamur oluncaya kadar yoğurun Daha sonra üzerine nemli bez örterek 20 dakika bekletin Hamuru 12 eşit parçaya bölün Üzerine nişastayı serpin ve hamurları yassı hale getirin Oklava yardımıyla çok ince açın Yufkaların oklavaya yapışmasını önlemenin yolu nişasta serpmektir Tereyağını eritin ve düz bir zeminde açılan yufkaların dördünü aralarına bu yağdan sürerek üst üste dizin kenar uzunlukları 89 cm olan kareler kesin Karelere 1 çay kaşığı dövülmüş antep fıstığı koyun Sonra kare hamurun dört bir ucunu üst üste birleştirerek sıkıştırın Geride kalan 8 yufkayı da 4'er tane ile aynı işlemlerden geçirin Yağlanmış tepsiye dizin Kalan erimiş tereyağını da tepsiye dökün Fazla yağı tepsiyi eğerek boşaltın Orta derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin Sıcak su ile şekeri kaynatın, şurup kıvamına gelince fırından çıkan tatlının üzerine sıcakken dökün

Afiyet Olsun !
 
858,497Konular
981,905Mesajlar
29,931Kullanıcılar
yskermjxSon üye
Üst Alt