iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
Yarım kilo parça et (küçük küçük doğranmış)
Yarım su bardağı su veya etsuyu
Yarım limon suyu
3 Litre su (parça eti pişirmek için)
1 Adet küçük havuç
1 Adet soğan
2 Kahve fincanı un
2 Adet yumurta sarısı
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Çorba kaşığı margarin
1 Çay kaşığı kırmızı biber
3 Çorba kaşığı yoğurt
Hazırlanışı
* Parça eti 3 litre suyla hızlı ateşte haşlayın
* İçine yıkayıp kabuğunu soyduğunuz ve küp küp dağradığınız havucu ekleyin
* İnce ince doğradığınız soğanı da ilave ederek etler yumuşayana dek pişirin
* Kaynama sırasında arasıra tencerenin kapağını açıp, suyun üstüne çıkan etin köpüğünü bir kaşıkla alın
* Pişen etleri bir tabağa alın
* Suyundan yarın su bardağı ayırarak kalan diğer suyu tencereye boşaltın (suyun 2 litre olması lazım) ve kaynamaya bırakın
* 2 kahve fincanı unu yarım su bardağı soğuk etsuyuna yedirin
* Yoğurdu, yumurta sarılarını, limon suyunu da bu karışıma ilave ederek iyice karıştırın
* Kaynamakta olan etsuyuna azar azar karıştırarak yedirin
* 15 dakika ağır ateşte pişirin
* Tabağa ayıdığınız etleri çorbaya ilave edin ve tuzunu ayarlayın
* Margarin ile kırmızı biberi ateşte kızdırarak çorbanın üzerinde gezdirin
* Kaselere koyup sıcak olarak servis yapın
Yarım kilo parça et (küçük küçük doğranmış)
Yarım su bardağı su veya etsuyu
Yarım limon suyu
3 Litre su (parça eti pişirmek için)
1 Adet küçük havuç
1 Adet soğan
2 Kahve fincanı un
2 Adet yumurta sarısı
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Çorba kaşığı margarin
1 Çay kaşığı kırmızı biber
3 Çorba kaşığı yoğurt
Hazırlanışı
* Parça eti 3 litre suyla hızlı ateşte haşlayın
* İçine yıkayıp kabuğunu soyduğunuz ve küp küp dağradığınız havucu ekleyin
* İnce ince doğradığınız soğanı da ilave ederek etler yumuşayana dek pişirin
* Kaynama sırasında arasıra tencerenin kapağını açıp, suyun üstüne çıkan etin köpüğünü bir kaşıkla alın
* Pişen etleri bir tabağa alın
* Suyundan yarın su bardağı ayırarak kalan diğer suyu tencereye boşaltın (suyun 2 litre olması lazım) ve kaynamaya bırakın
* 2 kahve fincanı unu yarım su bardağı soğuk etsuyuna yedirin
* Yoğurdu, yumurta sarılarını, limon suyunu da bu karışıma ilave ederek iyice karıştırın
* Kaynamakta olan etsuyuna azar azar karıştırarak yedirin
* 15 dakika ağır ateşte pişirin
* Tabağa ayıdığınız etleri çorbaya ilave edin ve tuzunu ayarlayın
* Margarin ile kırmızı biberi ateşte kızdırarak çorbanın üzerinde gezdirin
* Kaselere koyup sıcak olarak servis yapın