iltasyazilim
FD Üye
Düğün Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
*45 parça kemik (koyun, inek farketmez)
*1 soğan
*1 sarımsak
*2 dal defne yaprağı
*Tuz
Terbiyesi için:
*4 y k yoğurt
*1 yumurta sarısı
*2, 5 yemek kaşığı un
*1 tutam maydanoz
*Tuz
Düğün Çorbası Tarifi Yapılışı Kemikleri düdüklü tencere de soğan, sarımsak, defne yaprağı ile haşlamaya bırakın (suyunu özellikle fazla ekleyin ki bu su sonradan çorba da kullanılacak) 2530 dakika haşlanan kemikleri ince bir kevgirden geçirin ki kemik parçaları çorbanın içine kaçmasın Süzdüğünüz suyu başka bi tencereye alın Eğer haşlanırken suyu azalmışsa tekrar su ilave edebilirsiniz Derin bir kabın içine yoğurt, 1 yumurta sarısı, ve unu ekleyip çırpma teli ile iyice karıştırın Kaynayan et suyundan 23 kepçe alın bu yoğurtlu karışıma dökün ve 1 dakika kadar karıştırın, korkmayın hiç bi şey olmaz Bu karışımı ocakta kaynayan et suyunun içine yavaş yavaş döküp kesilmemesi için hızlıca karıştırın ve kaynara çıkana kadar karıştırın, kaynayınca da ocağın altını kısın Kemiklerin üzerinde olan etleri didikleyin ve kaynayan çorbaya ilave edin 34 dakika daha kısık ateşte kaynatın 1 tutam maydanozu da kıyıp üzerine ekleyin ve en son olarak tuzunu ayarlayıp ocağın altını kapatın (tuzu önceden atarsanız çorba kesilebilir bu yüzden en son atmak daha garanti bi yöntem)
Bu çorbayı kuşbaşı etten de yapabilirsiniz ama kemik suyu daha faydalı olduğu için bunu tercih ediyoruz ayrıca çocuklar içinde çok faydalı bi çorba
İsterseniz üzerine kırmızı tozbiber ve naneli sos yapabilirsiniz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
*45 parça kemik (koyun, inek farketmez)
*1 soğan
*1 sarımsak
*2 dal defne yaprağı
*Tuz
Terbiyesi için:
*4 y k yoğurt
*1 yumurta sarısı
*2, 5 yemek kaşığı un
*1 tutam maydanoz
*Tuz
Düğün Çorbası Tarifi Yapılışı Kemikleri düdüklü tencere de soğan, sarımsak, defne yaprağı ile haşlamaya bırakın (suyunu özellikle fazla ekleyin ki bu su sonradan çorba da kullanılacak) 2530 dakika haşlanan kemikleri ince bir kevgirden geçirin ki kemik parçaları çorbanın içine kaçmasın Süzdüğünüz suyu başka bi tencereye alın Eğer haşlanırken suyu azalmışsa tekrar su ilave edebilirsiniz Derin bir kabın içine yoğurt, 1 yumurta sarısı, ve unu ekleyip çırpma teli ile iyice karıştırın Kaynayan et suyundan 23 kepçe alın bu yoğurtlu karışıma dökün ve 1 dakika kadar karıştırın, korkmayın hiç bi şey olmaz Bu karışımı ocakta kaynayan et suyunun içine yavaş yavaş döküp kesilmemesi için hızlıca karıştırın ve kaynara çıkana kadar karıştırın, kaynayınca da ocağın altını kısın Kemiklerin üzerinde olan etleri didikleyin ve kaynayan çorbaya ilave edin 34 dakika daha kısık ateşte kaynatın 1 tutam maydanozu da kıyıp üzerine ekleyin ve en son olarak tuzunu ayarlayıp ocağın altını kapatın (tuzu önceden atarsanız çorba kesilebilir bu yüzden en son atmak daha garanti bi yöntem)
Bu çorbayı kuşbaşı etten de yapabilirsiniz ama kemik suyu daha faydalı olduğu için bunu tercih ediyoruz ayrıca çocuklar içinde çok faydalı bi çorba
İsterseniz üzerine kırmızı tozbiber ve naneli sos yapabilirsiniz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun