iltasyazilim
FD Üye
Düğün Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
*1 tam tavuk göğsü(didiklenmiş)
*2 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı tereyağı
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 su bardağı su
*Yarım tavuk bulyon
*45 bardak tavuk suyu
*1 büyük diş sarımsak
*Karabiber ve tuz
Terbiyesi için:
*1 yumurta
*2 yemek kaşığı limon suyu
Sosu için:
*1 yemek kaşığı tereyağı
*Pul biber
Düğün Çorbası Tarifi Yapılışı Tavuk göğsünü haşlayın ve ince ince didikleyin Bir yandan da tencereye tereyağı ve sıvı yağı koyup eritin Dilerseniz yarım tavuk bulyon ekleyin 2 kaşık un ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun (tel çırpıcı kullanmanızı tavsiye ederim) Üzerine yavaş yavaş su ekleyip karıştırmaya devam edin Topak topak olmamasına dikkat edin Sonrasında tavuk suyunu ekleyip kaynatın Çorbaya didiklenmiş tavukları ilave edin Karabiber ve tuzunu ekleyin Bir kasede yumurta ve limon suyunu iyice çırpın Çorba kesmesin diye çorbadan azar azar terbiyeye ekleyin ve karıştırın Terbiyeyi çorbaya dökün 34 dakika daha pişirip rendelediğiniz sarımsağı ekleyin Birkaç dakika sonra da ocaktan alın Tereyağında kızdırdığınız pul biberi üzerine döküp servis edin Afiyet olsun
*1 tam tavuk göğsü(didiklenmiş)
*2 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı tereyağı
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 su bardağı su
*Yarım tavuk bulyon
*45 bardak tavuk suyu
*1 büyük diş sarımsak
*Karabiber ve tuz
Terbiyesi için:
*1 yumurta
*2 yemek kaşığı limon suyu
Sosu için:
*1 yemek kaşığı tereyağı
*Pul biber
Düğün Çorbası Tarifi Yapılışı Tavuk göğsünü haşlayın ve ince ince didikleyin Bir yandan da tencereye tereyağı ve sıvı yağı koyup eritin Dilerseniz yarım tavuk bulyon ekleyin 2 kaşık un ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun (tel çırpıcı kullanmanızı tavsiye ederim) Üzerine yavaş yavaş su ekleyip karıştırmaya devam edin Topak topak olmamasına dikkat edin Sonrasında tavuk suyunu ekleyip kaynatın Çorbaya didiklenmiş tavukları ilave edin Karabiber ve tuzunu ekleyin Bir kasede yumurta ve limon suyunu iyice çırpın Çorba kesmesin diye çorbadan azar azar terbiyeye ekleyin ve karıştırın Terbiyeyi çorbaya dökün 34 dakika daha pişirip rendelediğiniz sarımsağı ekleyin Birkaç dakika sonra da ocaktan alın Tereyağında kızdırdığınız pul biberi üzerine döküp servis edin Afiyet olsun