Düğün Çorbası 1548688775 1548688775 duguncorbasi5c4f1d8c31b1cduguncorbasi5c4f1d8c31b1c duguncorbasi5c4f1d8c31b1c id Malzemeler : Yarım kilo gerdan kuzu eti 15 litre su Yarım su bardağı un Yarım su bardağı su Yarım limon suyu 100 gr margarin Tuzlu, kırmızıbiber Hazırlanışı: Kuzu etini 15 litre suda biraz tuz ek ederek haşlayın Su kaynarken üzerinde oluşan köpüğü delikli kepçe ile alıp atın daha sonra bu etleri haşladığınız sudan çıkartıp parçalayın Eti haşladığınız suyu bir süzgeç yardımı ile süzün ve bu suyu bitmiş ateşe koyun (su azsa üstüne su ilave edin) Yarım su bardağı su ile yarım su bardağı unu karıştırıp kaynamakta olan et suyuna karıştırarak ekleyin Tuzunu ilave edip 510 dakika daha pişirin Küçük parçalara ayırdığınız eti çorbaya ilave edin İçine yarım limon suyunu sıkın Bir tavada 100 gr margarin kızdırıp kırmızıbiberi ilave ederek ateşten alın Çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın