iltasyazilim
FD Üye
2019 Nikah Pastası Tarifi Resimli
Nikah Pastası malzemelerim
6 yumurta
170 gr toz şeker
110 gr un
12 çay bardağı portakal suyu
50 gr kakao
Yumurta sarısı ve beyazlarını ayırıp, yumurta aklarını şekerin yarısı ile kar gibi oluncaya ve bıçakla kesilebilecek kıvama gelinceye dek çırpıyoruz
Şekerin geri kalanı ile yumurta sarılarını krema gibi oluncaya dek çırpıp, portakal suyunu ek edip kaşıkla karıştırıyoruz
Kakao ve unu elekten geçirip, tüm malzemeleri biraraya getirip yumurta aklarını söndürmeden tahta bir kaşık ile hafifçe karıştırıyoruz
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pandispanyamızı yaklaşık 2530 dk dek pişiriyoruz
Arasına çikolatalı cremole kullandım Cremole'nin içine bitter çikolata rendeledim ve tane antep fıstığı ekledim
Üstüne her zamanki gibi çikolata ve kremadan elde ettiğim ganajı uyguladım
Şeker hamuru ile son olarak kaplayıp, son bir haftadır bir bir yaptığım güller, yapraklar , şal gürünümü ve dore arjantin şekerleri ile süslemeyi tamamladım *
Nikah Pastası malzemelerim
6 yumurta
170 gr toz şeker
110 gr un
12 çay bardağı portakal suyu
50 gr kakao
Yumurta sarısı ve beyazlarını ayırıp, yumurta aklarını şekerin yarısı ile kar gibi oluncaya ve bıçakla kesilebilecek kıvama gelinceye dek çırpıyoruz
Şekerin geri kalanı ile yumurta sarılarını krema gibi oluncaya dek çırpıp, portakal suyunu ek edip kaşıkla karıştırıyoruz
Kakao ve unu elekten geçirip, tüm malzemeleri biraraya getirip yumurta aklarını söndürmeden tahta bir kaşık ile hafifçe karıştırıyoruz
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pandispanyamızı yaklaşık 2530 dk dek pişiriyoruz
Arasına çikolatalı cremole kullandım Cremole'nin içine bitter çikolata rendeledim ve tane antep fıstığı ekledim
Üstüne her zamanki gibi çikolata ve kremadan elde ettiğim ganajı uyguladım
Şeker hamuru ile son olarak kaplayıp, son bir haftadır bir bir yaptığım güller, yapraklar , şal gürünümü ve dore arjantin şekerleri ile süslemeyi tamamladım *