Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Duha, Evvabin ve Teheccud Namazları

0
90

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0

Bilhassa evradu ezkar sahipleri Duha, Evvabin ve Teheccud namazlarını arasıra kılmalıdır Vakti olanlar daha sık veya devamlı kılabilirler

Duha, Evvabin ve Teheccud namazları 6'şar rek'at olarak kılınır Daha az veya daha cok kılınabilirse de ortası budur

Duha namazının;

İlk iki rek'atine: „Niyet eyledim şukrunden aciz olduğum butun nimetlerine teşekkuren Duha namazına“
İkinci iki rek'atine: „Niyet eyledim şukrunden aciz olduğum İslamiyet nimetine teşekkuren Duha namazına“
Ucuncu iki rek'atine: Niyet eyledim şukrunden aciz olduğum ummeti Muhammed'den olmaklığa teşekkuren Duha namazına“

diye kalbden niyet edilir

Son iki rek'at oturarak kılınır

Evvabin ve Teheccud namazlarına tek niyet kafidir Her selamdan sonra ayrıca niyete luzum yoktur

Evvabin namazı eğer akşam namazının arkasından kılınacaksa; akşamın sunnetinden sonra tesbih ve dua yapılmadan Evvabin kılınır Arkasından tesbih cekilip dua yapılır

858,496Konular
981,666Mesajlar
29,738Kullanıcılar
myanardag0Son üye
Üst Alt