iltasyazilim
FD Üye
Dukan Tarçınlı Muffin Tarifi İçin Malzemeler
*6 yemek kaşığı yulaf kepeği karışımı
*1 yemek kaşığı toz tarçın
*2 adet büyük boy yumurta
*5 yemek kaşığı light yoğurt
*1 paket kabartma tozu
*4 yemek kaşığı tatlandırıcı ( ben Splenda kullanıyorum )
*Kek kıvamına gelecek kadar süt ( 34 yemek kaşığı)
*78 damla vanilya aroması
*45 damla tereyağı aroması (şart değil )
Dukan Tarçınlı Muffin Tarifi Yapılışı Bütün kuru malzemeleri karıştırın Ardından yumurtaları, yoğurdu, aromaları ve kıvamına göre sütü ekleyin Ben karışımı 12 adet minik silikon kalıbına yağlamadan koydum 180 derecede (önceden ısıtımayın ) fırında 1015 dakika pişirin Ama siz seramik ya da teflon muffin kalıbı kullanacaksanız, biraz yağlayın tabanlarını ve peçeteyle silin
NOT : Bu tarif 2 günlüktür Çünkü her birinin içerisinde yarım yemek kaşığı yulaf kepeği karışımı var Bir günlük kepek hakkınızı 6 adet muffinla kullanabilirsiniz Afiyet olsun
*6 yemek kaşığı yulaf kepeği karışımı
*1 yemek kaşığı toz tarçın
*2 adet büyük boy yumurta
*5 yemek kaşığı light yoğurt
*1 paket kabartma tozu
*4 yemek kaşığı tatlandırıcı ( ben Splenda kullanıyorum )
*Kek kıvamına gelecek kadar süt ( 34 yemek kaşığı)
*78 damla vanilya aroması
*45 damla tereyağı aroması (şart değil )
Dukan Tarçınlı Muffin Tarifi Yapılışı Bütün kuru malzemeleri karıştırın Ardından yumurtaları, yoğurdu, aromaları ve kıvamına göre sütü ekleyin Ben karışımı 12 adet minik silikon kalıbına yağlamadan koydum 180 derecede (önceden ısıtımayın ) fırında 1015 dakika pişirin Ama siz seramik ya da teflon muffin kalıbı kullanacaksanız, biraz yağlayın tabanlarını ve peçeteyle silin
NOT : Bu tarif 2 günlüktür Çünkü her birinin içerisinde yarım yemek kaşığı yulaf kepeği karışımı var Bir günlük kepek hakkınızı 6 adet muffinla kullanabilirsiniz Afiyet olsun