Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Dukanca Profiterol

Dukanca Profiterol

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Dukanca Profiterol Tarifi İçin Malzemeler Profiterol topları için :


*2 küçük yumurta ( beyazları ayırın )
*1 tutam tuz
*2 yemek kaşığı tatlandırıcı
*1 yemek kaşığı mısır nişastası
*1 yemek kaşığı buğday kepeği

Kreması için:


*12 su bardağı süt
*1 tatlı kaşığı mısır nişastası
*1, 5 yemek kaşığı tatlandırıcı
*yarım yumurta sarısı
*56 damla vanilya aroması
*23 damla rom aroması ( şart değil )

Üzeri için :


*12 su bardağı süt
*1 çay kaşığı mısır nişastası
*1 tatlı kaşığı kakao
*1, 5 yemek kaşığı tatlandırıcı
*45 damla vanilya aroması

Dukanca Profiterol Tarifi Yapılışı Topların yapılışı:
Yumurta beyazlarını tuz ile beraber kar gibi olup kaptan düşmeyecek kıvama kadar çırpıyoruz Ardından tatlandıcıyı ekliyoruz, biraz daha çırpıyoruz Bir kaşık yardımıyla sarıları bu karışıma köpüğü söndürmeden ekliyoruz ve yavaş yavaş karıştırıyoruz Ardından nişasta ve buğday kepeğini ekliyoruz Ve yine söndürmeden homojen olana kadar kaşıkla karıştırıyoruz Silikon muffin kaplarını muffin kalıbına yerleştirip karışımı eşit bir şekilde paylaştırıyoruz 180 derecede ( önceden ısıtmayın ) üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz
Krema için:
Bütün malzemeleri soğuk olarak tencerede karıştırın Ocakta karıştıra karıştıra koyu kıvama gelene kadar pişirin Toplarımız alt kısımlarını bir bıçak yardımıyla açın ve bu kremadan koyun
Üzeri için:
Aynı şekilde bütün malzemeleri soğuk olarak tencerede karışıtın ve ocakta koyu kıvama gelene kadar pişirin Tabağa aldığımız toplarımızın üzerine sosu döküyoruz İster dolapta bekletin yiyin, ister hemencecik Afiyet olsun
NOT : Bu tarifte tolere 3 gıda var O yüzden günde sadece 2 profiterol topu yiyebilirsiniz
 
858,496Konular
981,700Mesajlar
29,775Kullanıcılar
mersinatesiSon üye
Üst Alt