iltasyazilim
FD Üye
Dukanca Profiterol Tarifi İçin Malzemeler Profiterol topları için :
*2 küçük yumurta ( beyazları ayırın )
*1 tutam tuz
*2 yemek kaşığı tatlandırıcı
*1 yemek kaşığı mısır nişastası
*1 yemek kaşığı buğday kepeği
Kreması için:
*12 su bardağı süt
*1 tatlı kaşığı mısır nişastası
*1, 5 yemek kaşığı tatlandırıcı
*yarım yumurta sarısı
*56 damla vanilya aroması
*23 damla rom aroması ( şart değil )
Üzeri için :
*12 su bardağı süt
*1 çay kaşığı mısır nişastası
*1 tatlı kaşığı kakao
*1, 5 yemek kaşığı tatlandırıcı
*45 damla vanilya aroması
Dukanca Profiterol Tarifi Yapılışı Topların yapılışı:
Yumurta beyazlarını tuz ile beraber kar gibi olup kaptan düşmeyecek kıvama kadar çırpıyoruz Ardından tatlandıcıyı ekliyoruz, biraz daha çırpıyoruz Bir kaşık yardımıyla sarıları bu karışıma köpüğü söndürmeden ekliyoruz ve yavaş yavaş karıştırıyoruz Ardından nişasta ve buğday kepeğini ekliyoruz Ve yine söndürmeden homojen olana kadar kaşıkla karıştırıyoruz Silikon muffin kaplarını muffin kalıbına yerleştirip karışımı eşit bir şekilde paylaştırıyoruz 180 derecede ( önceden ısıtmayın ) üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz
Krema için:
Bütün malzemeleri soğuk olarak tencerede karıştırın Ocakta karıştıra karıştıra koyu kıvama gelene kadar pişirin Toplarımız alt kısımlarını bir bıçak yardımıyla açın ve bu kremadan koyun
Üzeri için:
Aynı şekilde bütün malzemeleri soğuk olarak tencerede karışıtın ve ocakta koyu kıvama gelene kadar pişirin Tabağa aldığımız toplarımızın üzerine sosu döküyoruz İster dolapta bekletin yiyin, ister hemencecik Afiyet olsun
NOT : Bu tarifte tolere 3 gıda var O yüzden günde sadece 2 profiterol topu yiyebilirsiniz
*2 küçük yumurta ( beyazları ayırın )
*1 tutam tuz
*2 yemek kaşığı tatlandırıcı
*1 yemek kaşığı mısır nişastası
*1 yemek kaşığı buğday kepeği
Kreması için:
*12 su bardağı süt
*1 tatlı kaşığı mısır nişastası
*1, 5 yemek kaşığı tatlandırıcı
*yarım yumurta sarısı
*56 damla vanilya aroması
*23 damla rom aroması ( şart değil )
Üzeri için :
*12 su bardağı süt
*1 çay kaşığı mısır nişastası
*1 tatlı kaşığı kakao
*1, 5 yemek kaşığı tatlandırıcı
*45 damla vanilya aroması
Dukanca Profiterol Tarifi Yapılışı Topların yapılışı:
Yumurta beyazlarını tuz ile beraber kar gibi olup kaptan düşmeyecek kıvama kadar çırpıyoruz Ardından tatlandıcıyı ekliyoruz, biraz daha çırpıyoruz Bir kaşık yardımıyla sarıları bu karışıma köpüğü söndürmeden ekliyoruz ve yavaş yavaş karıştırıyoruz Ardından nişasta ve buğday kepeğini ekliyoruz Ve yine söndürmeden homojen olana kadar kaşıkla karıştırıyoruz Silikon muffin kaplarını muffin kalıbına yerleştirip karışımı eşit bir şekilde paylaştırıyoruz 180 derecede ( önceden ısıtmayın ) üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz
Krema için:
Bütün malzemeleri soğuk olarak tencerede karıştırın Ocakta karıştıra karıştıra koyu kıvama gelene kadar pişirin Toplarımız alt kısımlarını bir bıçak yardımıyla açın ve bu kremadan koyun
Üzeri için:
Aynı şekilde bütün malzemeleri soğuk olarak tencerede karışıtın ve ocakta koyu kıvama gelene kadar pişirin Tabağa aldığımız toplarımızın üzerine sosu döküyoruz İster dolapta bekletin yiyin, ister hemencecik Afiyet olsun
NOT : Bu tarifte tolere 3 gıda var O yüzden günde sadece 2 profiterol topu yiyebilirsiniz