Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Dukangerie

Dukangerie

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Dukangerie Tarifi İçin Malzemeler Keki için:

*3 yumurta ( beyazları ayırın )
*1 tutam tuz
*3 yemek kaşığı tatlandırıcı
*2 yemek kaşığı nişasta
*2 yemek kaşığı buğday kepeği

Arasına (Dukanella’mı sürdüm);

*1 yemek kaşığı kakao
*1 yemek kaşığı ev yapımı krem peynir yada süzme yoğurt
*Arzu ettiğiniz kadar tatlandırıcı
*45 damla kavrulmuş fındık aroması
*Nutella kıvamı olana kadar süt

Dukangerie Tarifi Yapılışı Yumurta beyazlarını tuz ile beraber kar gibi olup kaptan düşmeyecek kıvama kadar çırpıyoruz Ardından tatlandırıcıyı ekliyoruz, biraz daha çırpıyoruz Bir kaşık yardımıyla sarıları bu karışıma köpüğü söndürmeden ekliyoruz ve yavaş yavaş karıştırıyoruz Ardından nişasta ve buğday kepeğini ekliyoruz Ve yine söndürmeden homojen olana kadar kaşıkla karıştırıyoruz Bu noktada iki türlü şekilde pişirebilirsiniz
1 Yöntem: Bir kaşık yardımıyla yağlı kağıt serilmiş tepsiye orta boy şeritler halinde dizip 180 derecede ( önceden ısıtmayın ) üzerleri hafif altın sarı olana kadar pişirebilirsiniz ( Ben 6 tane böyle pişirdim, geriye kalanı da ikinci yöntemle yaptım)
2 12 ‘li yuvarlak muffin kalıbını hafifçe yağladım ve karışımı paylaştırdım Üzerleri kızarana kadar pişirdim, bundan altın sarısını daha koyusu olacak çıtır çıtır olsun diye 6 adet burger şeklinde yapabilirsiniz
Dukanella’mı ise bütün malzemeleri homojen olana dek çırparak yapabilirsiniz

858,496Konular
982,233Mesajlar
30,151Kullanıcılar
draklobitSon üye
Üst Alt