Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Dul Kadın ve Yahudinin İmanı

Dul Kadın ve Yahudinin İmanı
0
64

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Dul Bayan ve Yahudinin İmanı dul kadınlar sitesi dulların mekanı dul kadinlar sitesi bayan siteleri dulkadınlar Bir bayram arefesinde, dul bir kadın yanında babadan yetim kalmış çocuğu ile zengin bir hacının dükkanına girerek, Allah rızası için yardım istedi Hacı yoksul kadına takviye etmediği gibi: Bıktım sizden nedir bu meslek Ben sizin için mi çalışıyorum Defol şurdan, diyerek kovdu Hacıdan hiç ummadığı bir şekilde cevap alarak kapı dışarı edilen kadıncağız, melül mahzun oradan ayrılıp giderken, hacının aleyhinde, aynı mağazadan bir dükkanın sahibi olan yahudi, o fakirin ızdırabını anladı Nedir bayan, hacı size neden bağırdı?, diye sordu İmanlı ve şuurlu bir bayan olan fakirceğiz, Yahudiye hacıyı şikayet etmek yerine : O benim büyüğümdür Döver de, kovar da, sana ne oluyur ey kefere! diye cevap verdi Lakin Yahudi durumu anlamıştı Kadını ısrarla dükkana çağırıp, ne isterse almasını, kendisine ve çocuğuna olacak elbisenin kendisinde bulunduğunu hatta hacınınkinden daha iyisini kendisinden alabileceğini söyleyerek dükkanına getirdi Dul kadın ve babasız çocuk Yahudinin dükkanından beğendikleri elbiseyi giydiler, kuşandılar ve bayan Yahudiye : Allah sana iman nasip etsin Sen bizi giydirdiğin gibi Allah da sana Cennette köşkler verip Cennet elbiseleri giydirsin, giblerden dua etti, yanındaki masum çocuk da, anasının duasına amin, dedi Neşeli şakarak oradan ayrılıp gittiler Dul ve yetimi dükkanından kovan hacı, o gece bir rüya gördü Rüyasında kıyamet kopmuş ve kendis cennete girmişti Cennette gezerken gayet güzel, gözleri kamaştıran bir köşk gördü Baktı fakat, köşkün kapısında kendisnin ismi yazılı idi diyerek köşkün kapısından içeri girmek istedi Ama kapıda bekçi olarak bekleyen melekler hacıyı içeri almadılar Giremezsin hacı, dur bakalım nereye gidiyorsun? dediler Hacı durdu : Niye giremiyorum, bu köşk benim değil mi? diye sordu yanıt verdiler : Düne dek senindi lakin, maalesef dün sizden başkasına devredildi Daha demin kapısının üzerrindeki tabelâ da sökülmemiş, yakında sökerler, dediler Hacı neye uğradığını anlayamadı O acele ve heyecan içinde uyandı ancak, yatakta yatıyor : dedi Sabah olunca içten yahudi Avram efendinin dükkanına gitti Selamlama, hoş beşten sonra: Avram efendi, geçen günkü dul kadına sen kaç liralık elbise verdiysenonların parasını sana ben vereceğim, dedi Yahudi bir altın değerinde elbise verdiğini söyledi Hacı : Madem o kadarmış al sana onun iki misli, dedi Ama Avram olmaz, dedi Hacı değerini yükseltti, hacı yükselttikçe yahudi olmaz diyor, yahudi kabul etmedikçe hacı atamak istediği parayı artırıyordu Hacı yüz altın, ikiyüz altın vermeğe başladı fakat, artık Avram'ın da sabrı taşmıştı Olmaz hacı olmaz, o köşk yüz altınla bin altınla satın alınmaz O senin gördüğün rüyayı ben de gördüm ve işte müslüman oldum o köşk düne kadar senindi, sen daha evvel yaptığın hayır hasenatla o köşkü yaptırmıştın ama, dün bana sattın Ben onu bitmiş sana satmaya niyetli değilim Sen artık bundan sonradan kapına geleni manâsız çevirmede, Cennette kendine diğer saraylar yaptır Allah'ın mülkü geniştir, dedi Yahudiden de bu cevabı alan hacı, bir daha kapısına geleni manâsız çevirmeyceğine dair kendi kendine söz vererek oradan ayrılıp gitti Ama köşk de elden gitti Allah yardımcısı olsun 1549031567 1549031567 dulkadinveyahudininimani5c545893b8119dulkadinveyahudininimani5c545893b8119 http:img209imageshackusimg2094436emek27dw9wm5st6wxea1et3gif